2024. április 20., szombat

Puskalövésektől volt hangos Újfalu

Az oromi helyi közösséghez tartozó Újfalu szélén lévő agyaggalamblövő pályát a hétvégén megtöltötték a résztvevők.

Az oromi vadászegyesület szárnyai alatt működő Trap egyesület tagjai már évek óta összegyűlnek júliusban, hogy összemérjék tudásukat koronglövésben. Kezdetben az oromi napok programsorozatnak volt része ez a verseny, de mivel annak az időpontja átkerült augusztusra, ők maradtak a hagyományoknál és a régi, jól bevált szokásnál, és mintegy előfutáraként a jövő havi programoknak, most hétvégén lőtték a korongokat.

Az ötvennyolc versenyző egyéni és csoportos összeállításban mérkőzött meg. Már nemcsak a környékről verbuválódott össze a társaság, hanem érkeztek a községen kívül (Velebit, Horgos, Magyarkanizsa, Kispiac) máshonnan is, mégpedig Szabadkáról, Becséről, Csantavérről, Zentáról. A legtávolabbi fegyveres 400 kilométert tett meg, hogy hódolhasson sportszenvedélyének, amiről bizton állítható, nem a legolcsóbb sportok közé tartozik, hiszen a versenyzők elmondása szerint több ezer eurót is ki kell fizetni egy jó fegyverért. A versenyzők tizenöt „galambra” lőttek, a csapatokban négyen voltak, és közöttük Szerbia legjobbjai is képviseltették magukat.

A helyezetteket serleggel jutalmazták. Egyéniben a legjobb eredményt Tanasić Dalibor érte el, második lett Menićanin Nenad, a harmadik helyen pedig Kljakić Vidak végzett.

Csapatversenyben a szabadkaiak győzedelmeskedtek, másodikak lettek a zentaiak, harmadik helyen pedig a Grof Kaliste csapata végzett.