2024. április 20., szombat

Korrupt rendőröket ítéltek el

Alacsonyabb illetékeket fogadtak el a gépkocsik regisztrálásakor

Beismerték bűnösségüket azok az újbelgrádi rendőrök, akiket az Arész bűnüldözési akció harmadik rajtaütésszerű lecsapása során kísértek be hétfőn.

Már ítéletet is hoztak ellenük: hat hónapos börtönbüntetést mondott ki a bíróság, melyet két évre felfüggesztett. Azért tartóztatták le őket, mert 460 ezer dinárral megkárosították a költségvetést, gépkocsi-tulajdonosok számára tették lehetővé a jármű rendszámozását egyes illetékek befizetése nélkül. A hat rendőr a belgrádi Harmadik Alapfokú Ügyészségen állapodott meg a bűnösség elismerését követően a büntetésről. A megegyezést a bíróság megerősítette, a rendőrök lemondtak a fellebbezés jogáról, így jogerőssé vált az ítélet.

A. Č., M. D., D. S., M. V., S. K. és I. G. 2015 és 2016 folyamán éltek vissza hivatali beosztásukkal, a törvényben előírt illetékeknél alacsonyabb adóilletékről és kommunális illetékről szóló tanúsítványokat fogadtak el, és tették lehetővé ezáltal a gépkocsik regisztrálását. Ezzel a gépkocsik tulajdonosainak törvényellenes módon tettek lehetővé anyagi haszonszerzést.

Az Arész fedőnevű bűnüldöző akció legújabb, tegnapelőtti letartóztatásai során 251 személyt kísértek be, további 367 személy ellen pedig bűnvádi feljelentést tesz a hatóság.