2024. április 25., csütörtök

Augusztus végén mezőgazdasági vásár lesz Törökbecsén

Augusztus utolsó hétvégéjén tartják meg Törökbecsén a Nagyboldogasszony Napokat, amelynek keretében az idén ötödik alkalommal szervezik meg a Poljo-fest nevű mezőgazdasági vásárt is.
A szervezők tájékoztatása szerint az érdeklődők a mezőgazdasági gépek mellett számos jószágkiállítóval is találkozhatnak majd.
Vuk Radojević tartományi mezőgazdasági titkár egy sajtótájékoztatón kiemelte: a tartományi kormány az idén csaknem kétszer több pénzzel támogatja a rendezvényt, mint 2016-ban. A rendezvény fontosságát elmondása szerint az is emeli, hogy a vásáron fórumokat tartanak az aktuális mezőgazdasági kérdésekről, valamint a köztársasági és a tartományi kormány agrárpolitikai intézkedéseiről.
Az idei Poljo-festen minden korábbinál több kiállító fog megjelenni. A megnyitó pénteken, augusztus 25-én lesz 12 órakor. Azok, akik ekkor ellátogatnak Törökbecsére, megcsodálhatják majd a szerb hadsereg folyami flottilláját, Boat show is lesz, és az idén először külön utcát szentelnek a szervezők a kézműves söröknek.