2024. április 19., péntek

Kevesebb pénz van a kasszában

A tervezettnél kevesebb pénz folyik be a községi kasszába Törökbecsén, de az önkormányzat szakít a korábbi gyakorlattal, és csak annyi pénzt fog elkölteni, amennyi a rendelkezésére áll – ezt állította a községi tanács legutóbbi ülésén Saša Maksimović törökbecsei polgármester.

A helybelieknek ingyenes lesz a parkolás Nagyboldogasszony idején (Fotó: Fehér Rózsa)

A helybelieknek ingyenes lesz a parkolás Nagyboldogasszony idején (Fotó: Fehér Rózsa)

Az első hat hónap költségvetési teljesítéséről szóló jelentés javaslatát a testület 42. ülésének a napirendjén szerepelt, a polgármester ez alkalomból leszögezte: a költségvetési felhasználók közül egy sem lépte túl az idei évre tervezett költségvetésének az 50 százalékát. Mivel a vártnál kevesebb pénz folyt be ezidáig a közös kasszába, a jövőben a kiadásokat is ehhez kell majd igazítani.
Az ülésen arról is döntés született, hogy az önkormányzat részt vállal a törökbecsei Sveti Vasilije Ostroški – Čudotvorac Pszichiátriai Otthonnal közös, szolgáltatásfejlesztésre irányuló projekt keretében megépítendő montázsházak finanszírozásában. Maksimović elmondta: a Gerontológiai Központtal közösen kidolgozott projekt az Európai Unió törekvéseihez illeszkedő, az otthonban élő személyek társadalmi, otthonon kívüli inklúzióját segíti – a korábbi tapasztalatok ezen a téren szerinte pozitívak. A montázsházakat az EU finanszírozza, az önkormányzat pedig a telekről gondoskodik.
Az ülésen napirendre került az augusztus végi Nagyboldogasszony Napok rendezvény ideje alatti parkolási rend is, ennek értelmében a törökbecsei lakosok az idén sem fognak parkolási díjat fizetni, míg a rendezvény tart, de a vidékről érkező járműveknek ez nagyjából 500 dinárba fog kerülni. A rendezvény programjai továbbra is ingyenesek maradnak.
A fentiekről és más kérdésekről is a községi képviselő-testület valószínűleg ezen a héten fog döntést hozni.