2024. április 20., szombat

Kezdődik a Doroszlói Nyári Napok programsorozat

A doroszlói helyi közösség és a falu civil szervezeteinek közös szervezésében, a Kuckó Gyermeksarok fővédnökségével kezdődik és egészen szeptemberig zajlik a hagyományos Doroszlói Nyári Napok programsorozat. Július 25-én 18 órakor a Junaković-fürdőben VIII. Doroszlói Egyéni Tekebajnokságot, július 27-én 18 órakor ugyanott IV. Doroszlói Nyílt Egyéni Tekebajnokságot tartanak.

Július 29-én 9 órakor indul a Doroszló Bike szervezet kerékpártúrája (kiskanális, a falu emléktáblája). Gyülekező: az Önkéntes Tűzoltótestület épülete előtt. 18 órakor sor kerül a Nyári Napok megnyitóünnepségére a Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesület udvarán. Fellép majd az egyesület néptánccsoportja és fúvószenekara, kiállítás nyílik Dušanka Miličević pirográfiáiból, a zombori Laza Kostić Kulturális Központ szervezésében. A programok keretében ügyességi játékok zajlanak és kiosztják a sportversenyek díjait.
Augusztus 6-án 9 órakor az érdeklődők ismét tekerhetnek a Doroszló Bike kerékpártúráján (Kissztapárra). Gyülekező: az ÖTT épülete előtt.
Augusztus 12-én 9 órakor is velük indul a nap, a Doroszló Bike túrázói Hódságra tartanak majd, szintén az ÖTT épülete elől.
14 órakor a Móricz Zsigmond MME kistermében Tóth Péter Radnóti-díjas versmondó Szent László életművét bemutató műsorát tekintheti meg a nagyérdemű. 22 órakor a Móricz Zsigmond MME udvarán a DISZ ifjúsági szervezet tart bulit, az óbecsei Fingerbang zenekar közreműködésével.
A doroszlói eseménysorozat szeptember 2-án zárul, a Móricz Zsigmond MME halfőző versenyével.