2024. április 26., péntek

Hányszor mondjam még?!

A VI. Bábtábor előadása a Tájház udvarán

A topolyai Művelődési Ház szervezésében hatodik alkalommal került megrendezésre a bábtábor, melynek táborvezetője Crnkovity Edit, aki a topolyai Mosolycsaló Bábcsoport vezetője.

A felnőttek és a gyerekek közti kommunikáció az idei bábtábor témája (Sihelnik Ágnes felvétele)

A felnőttek és a gyerekek közti kommunikáció az idei bábtábor témája (Sihelnik Ágnes felvétele)

Rajta kívül részt vesz a tábor munkájában Vörös Imelda, a szabadkai Gyermekszínház színésznője, Crnkovity Gabriella, az Újvidéki Színház színésznője, és Kokrehel József, aki aktívan részt vesz a Mosolycsaló Bábcsoport munkájában. Hozzájuk csatlakozott két napra Mácsai Mónika óvónő is. A tábor iránti nagy érdeklődés negyven gyereket hozott össze Szabadkáról, Topolyáról, Kishegyesről, és Bajsáról. A hétfőn kezdődött és ma záruló programról Vörös Imeldától érdeklődtünk.

-Első alkalommal veszek részt ebben a táborban, és szabad kezet kaptam. Janikovszky Éva a Ha én felnőtt volnék című művét választottam arra, hogy a táborban feldolgozzuk. Jó lehetőséget láttam benne. Játszhatunk óriásbábokkal, vagy óriás szájakkal, így megjelenítve a felnőtteket. A dolog bábos része ennyi lenne. A játékra nagyobb hangsúlyt helyeztem. Olyan játékokat játszunk, amelyeket majd az előadásba is be fogunk építeni. Bemelegítő játékokat játszunk, végzünk ritmus- és beszédgyakorlatokat, de van tánc és ének is. Emellett pedig a kiválasztott történettel foglalkozunk.

Vörös Imelda elárulta azt is, hogy nem egyszerű a helyzet, mivel negyven gyerek van a táborban, és elég nagy a korkülönbség a gyerekek között, viszont bíznak abban, hogy ez nem jelent majd különösebb gondot az előadásban.

-Először dolgozom ilyen nagy létszámú csoporttal, viszont jó érzés, hogy nem egyedül kell ezt véghezvinnem, hanem itt van Crnkovity Edit, Crnkovity Gabriella, Mácsai Mónika és Kokrehel József is, akikkel nagyon jól lehet együtt dolgozni, és egy igazán jó kis csapatot alkotunk.

A tábor létrejöttét a Szekeres László Alapítvány támogatta a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. címén.

A VI. Bábtábor előadására, melynek címe Hányszor mondjam még?! július 21-én, ma, 19 órai kezdettel kerül sor a topolyai Tájház udvarán.