2024. április 23., kedd

Ingyenes nyári tábor gyerekeknek

Adán az önkormányzat 423 községi egyesületi tagnak szervez ingyenes táborozást a nyár folyamán

Javában zajlik Adán a rekreációs központban az egyhetes ingyenes nyári tábor, amelyet Ada község önkormányzata szervezett elsőtől hatodik osztályig mindazoknak a gyerekeknek, akik valamelyik községi sportklubban vagy művelődési egyesületben tevékenykednek. 2015 után második alkalommal tartják meg a táborozást, amely egyhetes turnusokban zajlik június 20-ától augusztus 31-éig.

Búcsú Attila (Csincik Zsolt felvétele)

Búcsú Attila (Csincik Zsolt felvétele)

Az Adica üdültetési közvállalat biztosítja a szálláshelyet, a napi háromszori étkeztetést és az ingyenes fürdőzési lehetőséget, de az adai és a moholi általános és középiskola is közreműködik a táborozás lebonyolításában. A lányoknak és fiúknak az egyesületek állítják össze az egyhetes programot, amelyben helyet kap az alapvető tevékenységük is, de a hangsúly a szórakozáson és a kikapcsolódáson van. Búcsú Attila, az adai képviselő-testület elnöke elmondta, hogy a községi önkormányzat 5 millió dinárt fordít a költségvetésből a táborozásra, amelynek örülnek a gyerekek, és az önkormányzat is hasznosnak tartja.

– Az idei ingyenes nyári táborozásra 16 civil szervezet, sportklub és művelődési egyesület pályázott sikeresen, és vehet részt azokkal a 6 és 12 év közötti gyerekekkel, akikkel az év során az egyesületekben foglalkoznak. A táborozásra összesen 423 gyerek jelentkezett, akiket 45 kísérő felügyel. A 16 egyesületet a nyár folyamán 10 turnusba osztottuk be. Egy-egy turnus 6 éjszakát jelent a szálláshelyen, vagyis egyhetes táborozást. Minden költséget Ada község önkormányzata áll. Az Adica üdültetési közvállalat biztosítja a szállást és az étkeztetést, valamint a fürdőzést a strandfürdőben. Mindenképpen szeretném megköszönni az adai Cseh Károly és a moholi Novak Radonić Általános Iskolának, valamint az adai Műszaki Iskolának az együttműködést a tábor lebonyolításában. Továbbá megköszönném az egyesületek és klubok vezetőségének, hogy részt vettek a programban, és nagyon közreműködőek voltak – közölte Búcsú Attila, aki hozzátette, hogy az idén eltekintettek a zárórendezvénytől, mivel azt szeretnék, hogy a gyerekek minél inkább kikapcsolódjanak, nyaraljanak, pihenjenek, szórakozzanak és barátkozzanak.

– Már évek óta hangoztatjuk, hogy a legkisebb polgártársainkat szeretnénk arra ösztönözni, hogy minél többet foglalkozzanak sporttal, és mozogjanak. A program ezért azoknak a gyerekeknek szól, akik egész évben tevékenyek az egyesületekben, ahol sportolnak és mozognak, számukra ez egy jutalom. És ezzel próbálnánk ösztönözni a többi gyereket is, hogy kapcsolódjanak be a klubokban és a művelődési egyesületekben zajló munkába, és foglalkozzanak sporttal, akkor ilyenfajta jutalom várhat rájuk is – nyilatkozta a képviselő-testület elnöke.

Az asztaliteniszezők fociznak a strandfürdőben (Csincsik Zsolt felvétele)

Az asztaliteniszezők fociznak a strandfürdőben (Csincsik Zsolt felvétele)

Az idei ingyenes táborban 16 sportklub, civil és művelődési egyesület tagjai vesznek részt a Tisza és a Mohol sporthorgász-egyesületből, a Novak Radonić ME-ből, a New Ada Dance Táncklubból, a Midnight Táncklubból, az Aranykapu ME-ből, az adai és a moholi asztaliteniszklubból, az Adica Teniszklubból, a Bácska és az AFK labdarúgóklubból, a Partizan Birkózóklubból, a Vadvirág HK-ból, a Halász József, a Potisje-Pletex és a Galaksi kézilabdaklubból. Jelenleg Vastag Oszkár csoportvezető irányításával 29 adai és moholi asztaliteniszező és teniszező táborozik az adai rekreációs központban.

Nagy Ferenc, a moholi asztaliteniszezők vezetője elmondta, hogy nagyon örülnek a táborozásnak, amiért hálásak az önkormányzatnak és az Adicának, mert a gyerekek megismerhetik egymást, közösen edzenek, és közben fejlődhetnek az asztaliteniszben is.

Tóth Kalocsai Szabolcs adai edző ugyanezt emelte ki, valamint hozzátette, hogy az év nagy része a gyerekeknek az asztaliteniszről és az iskoláról szól, a táborozás viszont csak kis részben. Elmondta, hogy naponta másfél órát edzenek az asztaliteniszklubban Adán, a többi időt fürdőzéssel és különféle programokkal töltik a rekreációs központban, ahol a gyerekek nagyon jól érzik magukat, és örülnek, hogy részt vehetnek a táborozáson.