2024. április 25., csütörtök
ARACSI PUSZTATEMPLOM

Tizenkilencedik emléknapi ünnepség

A tordai Aracs Hagyományápoló Társaság szervezésében 2017. július 30-án tartják meg szentmisével és hagyományápoló magyar művelődési műsorral egybekötve a 19. emléknapi ünnepséget az aracsi Pusztatemplomnál. Rossz idő esetén az ünnepség a törökbecsei templomban lesz.

A szervezők vendégeket várnak Torda testvértelepüléseiről, valamint szinte Vajdaság minden magyarlakta településéről érkeznek hívők, zarándokok. A rendezvény már régóta nemzetközi jellegű és regionális jelentőségű, célja a délvidékiek magyarságtudatának erősítése, valamint a testvéri, baráti kapcsolat ápolása a testvértelepülésekkel, a környező magyarlakta falvakkal.
A szentmise 16 órakor kezdődik, Mellár József atya celebrálja a papsággal, ezt követően a házigazda, Vajda János mond köszöntőt, majd Nyilas Mihálynak, a tartományi kormány alelnökének ünnepi beszéde következik. A művelődési műsorban fellépnek az Aracs társaság tagja és vendégei.
Az emléknapi ünnepségre Szabadkáról az autóbuszok a tehetséggondozó gimnázium (Fasizmus áldozatainak tere 21.) elől indulnak 13 órakor. Jelentkezni lehet Jombik Gézánál a 024/596-038-as és a 064-31-63-901-es telefonszámon.
Törökbecséről a Búszia vendéglő elől indul az autóbusz 15 órakor, Tordáról pedig 14 órakor a művelődési otthon előtti térről.