2024. április 25., csütörtök
ORSZÁGÚTI KERÉKPÁROZÁS

Barguil második győzelme a Touron

Froome megőrizte előnyét az összetettben

Warren Barguil, a Sunweb hegyi specialistája megszerezte második szakaszgyőzelmét az idei Tour de France-on. A francia, akiről a szakasz közben – riválisai gyengébb teljesítménye miatt – derült ki, hogy bebiztosította a hegyi pontverseny legjobbjának járó pöttyös trikót, az esélyesek csoportjából robbantva érte utol a nap eleji szökevényeket a legendás Izoard-csúcsra vezető emelkedőn, és egyedül érkezett a célba.

A fő összetettemberek közül újra az olasz Fabio Aru gyengélkedett, aki az ötödik helyig csúszott vissza, míg Mikel Landa, a címvédő és sárga trikós Chris Froome legerősebb segítője a negyedik helyig kapaszkodott. Romain Bardet és Rigoberto Urán közül ezúttal a francia bírta jobban a végét, és visszavette a második helyet a kolumbiaitól, míg Froome nyugodtan várhatja a szombati egyéni időfutamot.
A verseny ma folytatódik az Ebrunból Salon-de-Provence-ba tartó 222,5 kilométeres lankás etappal, amely során három könnyebb emelkedő vár a kerekesekre.

Végeredmény, Tour de France, 18. szakasz (Briancon–Izoard, 179,5 km): 1. Warren Barguil 4:40:33 óra, 2. Jhon Darwin Atapuma +20 mp, 3. Romain Bardet, 4. Christopher Froome a. i., 5. Rigoberto Urán +22 mp stb.

Az összetett állása 18 szakasz után (még 3 van hátra): 1. Christopher Froome 78:08:19 óra, 2. Romain Bardet +23 mp, 3. Rigoberto Urán +29 mp, 4. Mikel Landa +1:36 perc, 5. Fabio Aru +1:55 perc stb.