2024. április 25., csütörtök
BURÁNYSORI TŰZESET

A Vöröskereszt is gyűjteni kezdett

Zenta község területén folytatódnak az Ősz Szabó Rózsa idős buránysori lakos megsegítésére tett erőfeszítések. A Kevi–Buránysor Nyugdíjas-egyesület és a helybéli Móra István Művelődési Egyesület jótékonysági akciója után a zentai Vöröskereszt is gyűjtést szervez annak érdekében, hogy minél előbb befejeződjön az asszony április végén leégett házának a felújítása.

A Vöröskereszt helyi szervezetének aktivistái a múlt heti, Keviben megrendezett önkéntes véradáson értesültek a 74 éves asszony kálváriájáról, s azonnal gyűjtésbe kezdtek, a szervezet tegnapelőtti ülésén pedig eldöntötték, hogy mivel a ház felújítása elég lassan halad, igyekeznek biztosítani a fal vakolásához szükséges anyagokat, ezenkívül el szeretnék érni, hogy mind többen csatlakozzanak Rózsa néni megsegítéséhez. A Vöröskereszt önkéntesei eddig takarókat, edényeket és szőnyegeket gyűjtöttek össze.

Mint ahogyan korábban beszámoltunk róla, a helyi nyugdíjas-egyesület a művelődési egyesülettel karöltve szervezett adománygyűjtést, amelynek során a nyugdíjasok 20 300 dinárt gyűjtöttek össze, s adtak át a károsultnak.

Az egyedül élő özvegy házában április utolsó napján gyulladt ki az épület alsó részében lévő konyha. A néni nem tartózkodott otthon, s mire hazaért, a lángoktól már nem is bírt bemenni az épületbe. Azonnal szólt a kevi tűzoltóknak, ők riasztották a zentai tűzoltókat, akik nagy erőfeszítésekkel tudták csak lokalizálni a tüzet, amelyben a ház belső berendezése és a tetőszerkezet nagy része is leégett, így az épület lakhatatlanná vált.