2024. március 29., péntek

Mickey egér a topolyai tájházban

Még várják a jelentkezőket a hétfőn kezdődő Kreatív Szabadidő táborba

Ki ne ismerné Mickey egeret, Plútó kutyát, Donald kacsát vagy Dumbót, a lapátfülű kiselefántot? Walt Disney, a páratlan kreativitásáról híres, összesen 26 Oscar-díjat nyert amerikai filmrendező, producer ugyan mindössze 65 évet élt, de mesebirodalma ma is él és virágzik. A jövő héten Disney kreativitásának hangulata és az általa megalkotott mesefigurák megelevenednek, és beköltöznek a topolyai tájház udvarába.

A topolyai tájháznak nincs ugyan állandó lakója, de egész éven át különféle hagyományőrző, szórakoztató vagy kreativitást fejlesztő rendezvényeknek szolgál kiváló helyszínéül. Még lehet jelentkezni, van még néhány szabad hely a jövő héten esedékes XII. Kreatív Szabadidő táborba, melynek idei mottója: Walt Disney rajzfilmjeinek tanulságai. A legendás Disneyland és Walt Disney Company alapítójának és névadójának, Walter Elias Disneynek olyan legendás mesefigurákat köszönhetünk, mint Mickey és Minnie egér, Goofy, Pongó kutya, Szörnyella, Hófehérke vagy Bambi.

A topolyai Községi Unió civil szervezet nyári diáktábort szervez a topolyai tájházban 2017. július 24-től 29-ig. Az idei már sorrendben a tizenkettedik Kreatív Szabadidő tábor. Lepeda Csilla, a Községi Unió aktivistája elmondta, hogy ahogyan a korábbi ilyen rendezvényeken általában, úgy ezúttal is a fő hangsúly a rajzkészség fejlesztésén van, ez teszi ki ezúttal is a foglalkozásoknak a felét. A rajzfoglalkozások keretében különböző technikákkal és alapanyagokkal ismerkedhetnek meg a tábor résztvevői. A fennmaradt időben kézműves és egyéb foglalkozások lesznek, de természetesen jut majd idő játékra, pihenésre és a szórakozásra is. A foglalkozások 8.30-tól 13.30 óráig tartanak, egy hosszabb uzsonnaszünettel. Kovács Hargita vezeti majd a rajzfoglalkozásokat, emellett Fekete Edit, Sztuparity Magdolna és Kurcinák Melissza lesznek még a foglalkozásvezetők. A részvételi díj 1500 dinár, ebben az uzsonna és a felhasznált anyagok költsége is benne van.

Július 29-én, szombaton fejeződik majd be az idei kreatív tábor. A záró rendezvényen megtekinthető lesz majd az elkészített munkákból összeállított kiállítás. A resztvevők emléklapot kapnak, és ezt követően az alkotásokat hazavihetik. A szervezők az általános iskolás diákok jelentkezését várják, hatodik-hetedik osztályos korig, de óvodások is jelentkezhetnek. A létszám korlátozott, általában 35–40 főt tudnak fogadni. Jelentkezni lehet és bővebb tájékoztatás kapható a Községi Unió irodájában személyesen, vagy a 062-80-06-531 mobilszámon, illetve a 024 716 925 telefonszámon a délelőtti órákban.