2024. április 25., csütörtök

Kerékpártartók cseréje

A magyarkanizsai helyi közösség vezetősége szerette volna megoldani a strand biciklitartókkal való ellátását, ennek érdekében két hónappal ezelőtt felmérést végeztek, hány kerékpártartóra van szükség.

Fotó: Puskás Károly

Fotó: Puskás Károly

Ezek beszerzéséhez kérték az önkormányzat segítségét. Mivel a strandon idényjellegűen lesznek csak kihasználva, ezért úgy döntöttek, az új eszközöket a Fő utca két oldalán helyezik el, míg az innen felszabadult, még használható állapotban lévőket a strandra viszik le a medence és a tőszomszédságában lévő étterem terasza mellé.

Ami még fennmarad, azt a periférián helyezik el, többek között intézmények elé, de reményeik szerint a piactérre is kerül belőlük az elkövetkezendő napokban. Összesen kilencven darabról van szó, amelyekbe 270 kerékpárt állíthatnak le.

Lackó Róbert, a helyi közösség elnöke elmondta, hogy így két legyet üthetnek egy csapásra. Továbbá hangsúlyozta, hogy az önkormányzat és a helyi közösség sikeres együttműködésének köszönhetően pénteken már be is fejezik a munkálatokat az önkéntes csapattal.

A négyszázezer dináros beruházást az önkormányzat támogatta.