2024. április 25., csütörtök

Szombaton Zentán gyűjtik össze a Magyarok Kenyeréhez felajánlott gabonát

A Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége az idén is megszervezi Vajdaságban a Magyarok Kenyere program keretében a búzaadományok begyűjtését. Azok a termelők, akik keddig nem tudták leadni adományaikat a helyi gazdaszervezeteknél, megtehetik ezt július 22-én (szombaton) 8 és 12 óra között Zentán, a Dózsa György u. 34. alatt.

A felajánlott búzát egy helyi malomban fogják lisztre cserélni, azt a begyűjtés helyén használják majd fel, és szimbolikusan csak egy zsákkal visznek át Magyarországra, az összeöntés ünnepére.
Az adományokból a VASZ elnökségének határozata alapján a gyermekekkel foglalkozó intézményeknek juttatnak, pl. az óbecsei, a dreai és a hajdújárási Lurkóháznak, valamint a szabadkai Kolevkának. A Vajdasági Nagycsaládosok Egyesülete révén azokat a családokat is szeretnék támogatni, akik erre ténylegesen rászorulnak.
„A gyermek mosolya többet ér minden pénznél.”
A Magyarok Kenyere program aktivitásaival kapcsolatban minden információt Zsoldos Brigittától, a szövetség irodavezetőjétől kaphatnak, elérhetősége: 024/817-008 (minden hétköznap 8-tól 13 óráig) vagy 062/800-65-36.