2024. március 28., csütörtök

Újabb letartóztatási hullám

213 embert vettek őrizetbe az Ares fedőnevű akció keretében

A Szerbiai Belügyminisztérium tagjai az Ares akció keretében további 213 személyt tartóztattak le, két marihuána termesztésére szakosodott laboratóriumot fedeztek fel, valamint elkoboztak 385 kilogramm különféle narkotikumot és nagyobb mennyiségű fegyvert meg lőszert – közölte Nebojša Stefanović belügyminiszter.

Az újabb akció során lefoglalt 385 kilónyi kábítószer egy része (Fotó: Beta)

Az újabb akció során lefoglalt 385 kilónyi kábítószer egy része (Fotó: Beta)

– A rendőrség 25 város területén folytatta a bűnözés, elsősorban a drogkereskedelem visszaszorítására indított akciót. 258 személy ellen tettek bűnvádi feljelentést – közölte Stefanović.

A belügyi tárca közleménye szerint az őrizetbe vett személyeket több bűncselekménnyel is gyanúsítják, például drogkereskedelemmel, illegális fegyvertartással, csalással, vesztegetéssel és csúszópénz elfogadásával, rablással stb. A 385 kilogramm kábítószeren kívül a rendőrök 19 puskát, 15 pisztolyt, egy bombát és 14 autót koboztak el, az utóbbiak közül 10 lopott volt, ezeket visszajuttatták a tulajdonosoknak.

Stefanović azt mondta, folytatják az ilyen akciókat, egyúttal megdicsérte a rendőröket. Mint mondta, az ország kemény háborút indított a maffia ellen, és az eredmények azt bizonyítják, hogy az állami szervek teszik a dolgukat. A rendőrség és az ügyészség arra törekszik, hogy megmutassa: Szerbia biztonságos és stabil ország lehet.

Az Ares rendőrségi akció a hét elején kezdődött, amikor az ország több városában mintegy 360 embert vettek őrizetbe.