2024. március 29., péntek

Napsütötte Nyári Tábor Zentagunarason

Várják a jelentkezőket az Újkenyeres Játékok Határok Nélkül rendezvényre

A nyár és a vakáció minden gyerek számára már önmagában kikapcsolódást jelent. Ám, hogy ez a kikapcsolódás tartalmas is legyen, kiváló lehetőség ellátogatni egy-egy nyári táborba. Ilyenkor számos lehetőség közül választhat szülő és gyermek, a táborok skálája ugyanis egyre szélesebb, és folyamatosan bővül.

Zentagunarason első alkalommal szervezték meg a Napsütötte Nyári Tábort, amelynek egyik célja az volt, hogy ne engedje a gyerekeket elsüppedni a számítógépek és mobiltelefonok világába, hanem közösségi élményt nyújtson, ezáltal serkentve őket az egymás közötti közvetlen kommunikációra, közös játékra. A tábor szervezői: Sípos Katalin, Dudás Szilvia, Sípos Hajnalka, valamint Nagy Norbert voltak.

-A Napsütötte Nyári Tábort első alkalommal szerveztük meg. Napközis tábor volt, vagyis a táborozók eljártak a foglalkozásokra, de a nap többi részét otthon töltötték. A tábor helyszínéül a nemrégiben felújított zentagunarasi tájházat választottuk. Ami a résztvevők létszámát illeti, mindenképp meg vagyunk elégedve. Eredetileg húsz gyerekre számítottunk, de voltak olyan napok, amikor negyvenen is összejöttek. A táborunk díjmentes volt, így nem okozott senkinek sem gondot, ha nem volt mindennap ugyanakkora a létszám. A tábor programjait igyekeztünk úgy összeállítani, hogy ne legyen egyhangú, és a tábor mindegyik napján valami más érdekesség várja a gyerekeket. Voltak önismereti játékok, amelyeket Balassa Emese tartott. Továbbá Bata Rozália képzőművészeti foglalkozást tartott, de volt néptáncoktatás is Savelin Lászlóval. Dudás Zoltán citerabemutatóval és daltanulással tette színesebbé a programot. Dudás Balog Andrea szerb nyelvű foglalkozást tartott, de volt környezetvédelmi előadás, torna, elsősegély-bemutató, szövés, dekupázs, filmnézés és játék is. Egy alkalommal a gyerekek közösen barátfülét készítettek, és aznap a saját készítésű barátfülét fogyasztották uzsonnára. Táborunkat a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. címén a Szekeres László Alapítvány támogatta. Ezenkívül a zentagunarasi helyi közösség, és a tájház támogatott még bennünket. Örülünk a pozitív visszajelzéseknek, és jövőre is szeretnénk megszervezni a Napsütötte Nyári Tábort – foglalta össze a nyári foglalkozásokat Nagy Norbert szervező, majd elmondta, hogy a további terveik között szerepel az augusztus 25-re tervezett Újkenyeres Játékok Határok Nélkül elnevezésű rendezvény, melyet az újkenyér-ünneppel egy időben tartanak.

-Erre a rendezvényre 5–8 fős csapatok jelentkezését várjuk 15 éves kortól. Különböző játékok sorozatából áll ez a rendezvény, amelyek között szerepelnek portyaszerű játékok, és úgynevezett kocsmai játékok, mint például biliárd. Ki kell hangsúlyoznom, hogy nem csak zentagunarasi csapatok jelentkezhetnek, minden érdeklődőt szívesen látunk.

Az Újkenyeres Játékok Határok Nélkül elnevezésű versenyre jelentkezhetnek a zentagunarasiifiklub@gmail.com e-mail-címen az érdeklődők.