2024. március 28., csütörtök

Nikola Kalinić-kosárlabdapálya Szabadkán

Felújított kosárlabdapályát adtak át szerdán a Harcosok sorakozója lakótelepen
Nikola Kalinić ünnepélyesen átadta a kosárlabdapályát (Fotó: Gergely Árpád)

Nikola Kalinić ünnepélyesen átadta a kosárlabdapályát (Fotó: Gergely Árpád)

A Harcosok sorakozója lakótelepen szerdán délután a Mozzart vállalat Száz pálya egy játékért akció keretében Nikola Kalinić, a szerb kosárlabda-válogatott és az Euroliga-győztes Fenerbahçe csapatának a játékosa ünnepélyesen megnyitotta a róla elnevezett kosárlabdapályát. A szabadkai kosárlabdapálya a 43. a Mozzart társadalmi felelősséget felvállaló akciójában.

– Nagy megtiszteltetés számomra, hogy rólam nevezték el a felújított pályát. Bízom benne, hogy ez még jobban ösztönözni fogja a fiatalokat a sportra. Nagyon fontos gondoskodni a fiatalabb nemzedék fejlődéséről, hogy példát mutassunk nekik, mert a törekvés mindig meghozza a gyümölcsét – mondta Nikola Kalinić.

Profi feltételek profi játékosok kineveléséhez (Fotó: Gergely Árpád)

Profi feltételek profi játékosok kineveléséhez (Fotó: Gergely Árpád)

Az ünnepélyes megnyitást követően a szabadkai Spartacus ifjúsági kosárlabdacsapatának kosárlabda-mérkőzésére került sor.

– Reméljük, hogy Nikolának ez a pálya megnyitása, amit róla neveztünk el, még nagyobb lendületet ad az előtte álló kosárlabda-Európa-bajnokságon a még eredményesebb szereplésre. Vállalatunk felismerte az ilyen pályákra való igényt, ugyanis a legnagyobb bajnokok is kisebb pályákon kezdtek edzeni, reméljük, hogy az új bajnokok a Mozzart vállalat által felújított pályákon nevelednek ki – mondta Dejan Kosanović, a Mozzart vállalat marketingigazgatója.