2024. március 29., péntek

Nataša Kovačević a félmaraton védnöke

A versenyre eddig háromszázan neveztek be

Szeptember 2-án a városnap keretében rendezik meg az I. Szabadkai Félmaratont, melynek egyik védnöke Nataša Kovačević kosárlabdázó lesz. Horvát Tímea alpolgármester a félmaratonhoz kapcsolódó sajtótájékoztatón örömét fejezte ki, hogy Nataša Kovačević elvállalta ezt a felkérést, aki optimizmusával, szellemiségével, a küzdeni tudásával és a sportban elért sikereivel sok fiatal sportoló példaképe és iránymutatója.

A félmaraton a szabadkai Horizont Sportegyesület szervezésében kerül megtartásra, és a 21,1 kilométeres táv lefutására eddig mintegy háromszázan jelentkeztek, de a szervezők arra számítanak, hogy a legtöbben augusztus folyamán jelzik majd részvételi szándékukat. A félmaratonon legfeljebb hétszázan állhatnak rajthoz.

Pásztor Bálint köztársasági parlamenti képviselő, aki maga is amatőr futó és a Horizont SE tagja, úgy fogalmazott, a legmegfelelőbb személyt választották ki a félmaraton védnökének szerepére, hiszen Nataša Kovačević a küzdelem jelképe, sportoló, és bár nem kapcsolódik a futáshoz, de a sporthoz igen, hiszen kiváló kosárlabdázó, aki a Crvena zvezda csapatában, majd a győri női kosárlabdacsapatban is játszott, s aki nemcsak Szerbiában, hanem Magyarországon is ismert és elismert, s tisztelettel és szeretettel emlegetik a mai napig a nevét.

– Nagy örömömre szolgál, hogy az I. Szabadkai Félmaraton egyik védnöke Nataša Kovačević lesz, akivel immár két éve tart az együttműködésük a nevét viselő alapítványon keresztül. A félmaraton másik védnöke Nora Trklja szabadkai születésű futónő, aki az ötven kilométeres országos rekordot tartja, s őt a következő sajtótájékoztatón mutatjuk majd be – mondta Pásztor Bálint.

– Az én szememben minden résztvevő győztes lesz, éppen ezért arra buzdítok minden szabadkait, hogy jöjjenek el, találkozzunk, mert egy szép napot tölthetünk el együtt – nyilatkozta Nataša Kovačević.

Kristifor Bogdanić, a Horizont SE elnöke még hozzátette, a félmaraton egy olyan kihívás, amelynek során meg kell találni önmagunkban azokat a dolgokat, amelyek segítenek végigfutni a távot, ezért reményét fejezte ki, hogy Nataša Kovačević személye sokakat fog arra ösztönözni, hogy benevezzenek a versenyre és személyes győzelmet arassanak.