2024. április 20., szombat

Hamarosan megnyithat a piactér

A Bajai út és a Gáj utca találkozásánál egy kis piacteret alakítanak ki, mely hamarosan teljesen elkészül. Néhány héttel ezelőtt már lebetonozták azt a platót, ahová az asztalok kerülnek, sőt, mint Zónai Józseftől, a Szabadkai Piacok Közvállalat műszaki igazgatójától megtudtuk, az asztalokat már akkor megrendelték, melyek azóta is arra várnak, hogy kihelyezzék őket, és bár erre már hetekkel ezelőtt szerettek volna sort keríteni, néhány napot még várni kell a piactér befejezésére.

(Fotó: Magyar Lívia)

(Fotó: Magyar Lívia)

– Tavaly meghoztak egy tervet az ideiglenes piaci elárusító helyekről, mely szerint a városnak ezen pontján mindössze két asztalt, egy-egy dinnyeárusító helyet irányoztak elő. Mi viszont úgy terveztük, hogy nem kettő, hanem hat asztalt helyeznénk ki, ezért szükség volt a tervdokumentáció módosítására, és a Városi Tanácsnak is jóvá kell ezt hagynia. Tulajdonképpen ez csak formai dolog, de mindenképpen szerettük volna megvárni, hogy minden törvényes feltétel meglegyen ahhoz, hogy a piacteret befejezhessük, vagyis, hogy kitegyük az asztalokat is. Azóta a tervdokumentáció módosítása megtörtént, és a héten, vagy legkésőbb a jövő hét folyamán összeül a Városi Tanács is, amelynek jóvá kellene hagynia ezt a változtatást, azaz, hogy a kettő helyett hat asztal kerüljön kihelyezésre a Bajai úton lévő piactéren, és amint ez a jóváhagyás megszületik, azonnal intézkedünk és kihelyezzük az asztalokat is – mondta el lapunknak Zónai József.

Az Újfalu helyi közösség a közvállalatnak korábban már átadott egy listát, melyen azok a bejegyezett őstermelők szerepelnek, akik ezen a helyen árulnának. Mivel a Szabadkai Piacok Közvállalat egyelőre egyikükkel sem kötött még szerződést, így ebben a pillanatban nem lehet tudni, hogy kik lesznek az asztalok bérlői és milyen termékek közül válogathatnak a környék polgárai.