2024. április 26., péntek
LABDARÚGÁS – BAJNOKOK LIGÁJA

Podgoricában is a győzelem a cél

Kétgólos előnnyel lép ma pályára a belgrádi Partizan Podgoricában a Budućnost ellen a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában. Miroslav Đukić együttese a fővárosi odavágón 2:0-ra nyert, s a játékosok elutazás előtti nyilatkozataiból kiderült, a visszavágón is a győzelemre törekednek majd. Nebojša Kosović, a Partizan játékosa szerint Belgrádban nem sikerült mindent megmutatni abból, amire képes az együttes, s emiatt a labdarúgó abban bízik, hogy a visszavágón is sikerül két vállra fektetni a montenegrói bajnokot.

A belgrádi sportsajtó már a hétfői számában közölte, hogy a Partizan a Kljajić, Vuličević, Ćirković, Ostojić, N. G. Miletić, Kosović, Everton, Janković, Leonardo, Đuričković, Đurđević felállításban lép ma pályára. Ha ez megfelel majd a valóságnak, akkor Miroslav Đukić edző két változtatást eszközöl a belgrádi győztes csapaton, ugyanis az odavágón Nemanja Mihajlović és Leandre is helyet kapott a kezdőben, rájuk azonban ezúttal nem számít Đukić. Helyüket Leonardo és Petar Đuričković foglalná el a kezdőcsapatban, ami nem meglepő, hiszen Leonardo az előző idényben – Uroš Đurđević mellett – a legeredményesebb játékosa volt a csapatnak, Đuričković pedig mindig hasznosan és jól futballozva használta ki a pályán töltött perceket.

A találkozón biztosan nem lesz telt ház, de nem azért, mert kicsi lenne az érdeklődés a mérkőzés iránt, hanem azért, mert biztonsági okok miatt a déli lelátóra nem engednek be szurkolókat. A Partizan szurkolóinak az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nem engedélyezte a találkozón való szervezett részvételt, de a belgrádi klubban bíznak abban, hogy a drukkereiknek sikerül majd jegyet vásárolniuk a helyszínen, és így a csapat nem marad nézőtéri támogatás nélkül. A 20.45-kor kezdődő Budućnost–Partizan mérkőzésen az izraeli Roi Reinshreiber fújja majd a sípot.

Amennyiben a Partizan sikerrel veszi a podgoricai akadályt, úgy a következő fordulóban a görög Olimpiakosz lesz az ellenfele.