2024. április 25., csütörtök

Az Amerikai Egyesült Államok elkötelezett a NATO céljainak megvalósításában

Az Amerikai Egyesült Államok elkötelezett a béke és a szabadság védelmében, valamint a NATO céljainak megvalósításában - fogalmazott az Európában állomásozó amerikai szárazföldi erők parancsnoka kedden Pápán, ahol a magyar vezérkari főnök és a budapesti amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivője társaságában megtekintette a Swift Response 2017 gyakorlatot.

Frederick Ben Hodges kiemelte: a múlt évi varsói csúcson a NATO-nemzetek elkötelezték magukat abba az irányba, hogy katonapolitikai váltást hajtanak végre, a "biztosításról áttérnek az elrettentésre". Ahhoz pedig, hogy ez valós legyen, demonstrálnunk kell, milyen képességekkel rendelkezünk - fogalmazott.
A Swift Response gyakorlat a Saber Guardian 2017 gyakorlatsorozat - az Amerikai Egyesült Államok szárazföldi haderejének Európában állomásozó katonai szervezete által vezetett nagy láthatóságú kiképzési esemény - része, amelyhez több NATO-tagország, köztük Magyarország is csatlakozott. A 18 egymáshoz kapcsolódó gyakorlatsorozatban csaknem 45 ezer katona vesz részt - mondta az MTI kérdésére Frederick Ben Hodges.