2024. április 24., szerda

Épül a tornaterem Shangajon

Miloš Vučević polgármester tegnap látogatást tett a Veljko Vlahović Általános Iskolában, és megtekintette az oktatási intézményben folyó munkálatokat.

A Veljko Vlahović Általános Iskola udvarában új, 557 négyzetméteres tornaterem épül, a munkálatokat még júniusban megkezdték. Az új tornaterem objektumában öltözők, illemhelyek és zuhanykabinok is lesznek, az emeleten pedig egy több célra használható helységet alakítanak ki.

– Meggyőződtünk arról, hogy a Veljko Vlahović Általános Iskolában a munkálatok a tervek szerint haladnak. Az iskola vezetése és az önkormányzat képviselői büszkék arra, hogy Shangaj település lakói számára több évtizedes álom válik valóra, hiszen nagy szükség volt a tornateremre. Ez egy 48 millió dináros önkormányzati befektetés, ebből is látszik, hogy komoly támogatásról van szó. Az önkormányzat az elmúlt két évben 17 millió dinárt fektetett az iskola energetikai hatékonyságának a növelésébe, a régi iskola bútorzatának felújításába, a parketták átfestésére, számítógépes felszerelés vásárlására, valamint az előző időszakban felgyülemlett tartozások törlesztésére. Arra törekszünk, hogy a város minden részében egyforma feltételeket biztosítsunk a tanulók számára, ez a városi hatalom politikájának talán legfontosabb célja – a város központi és peremvárosi részeinek egyforma fejlesztése. Biztosak vagyunk abban, hogy a munkálatok kivitelezője idejében befejezi a tornatermet, és tavaszra már egymást követhetik a kézilabda- és labdarúgó-mérkőzések – mondta a polgármester.

Az Oktatási Minisztérium és a JUP Istraživanje i razvoj Beograd Kft. tavaly együttműködési protokollt írtak alá az újvidéki önkormányzattal, amelynek értelmében iskolafelújítási projektumokat dolgoznak ki és valósítanak meg. Az említett protokoll keretében történik a Veljko Vlahović Általános Iskola tornatermének az építése is. Ezenkívül felújítási munkálatok várnak a Nikola Tesla és az Ivo Lola Ribar általános iskolákra. Ljubica Grubač, a Veljko Vlahović Általános Iskola igazgatója elmondta, hogy az önkormányzat az utóbbi években sokat fektetett az iskolába. – A munkafeltételeink az iskolában kiválóak, sokat javultak az utóbbi időben. Nem csupán a tornateremről van szó, az önkormányzat folyamatosan támogat. Szeretném megköszönni a polgármesternek az önzetlen segítséget – mondta az igazgatónő, majd hozzátette: A munkálatok határideje jövő év februárban jár le, mindent megtesznek annak érdekében, hogy az építkezés ne zavarja az iskola működését.

A polgármester meglátogatta a Radosno detinjtsvo Gyermekintézmény keretében működő Szivárvány óvodát is, ahol a játszótér újabb mászókákkal, libikókákkal és csúszdával gazdagodott, valamint padokat helyeztek el a játszótér köré. A játszótéren jelenleg munkálatokat végeznek a gyermekek biztonsága növelése érdekében, elkerítik, majd apró kaviccsal szórják be a környéket. Az önkormányzati befektetés összértéke 674.502,00 dinár, a munkálatokat a Lisje közvállalat végzi.