2024. március 29., péntek

Nem félünk a változásoktól

Bemutatták a Promenada Novi Sad bevásárlóközpont tervezetét

A NEPI-Rockcastle vállalat képviselői tegnap ismertették a Promenada Novi Sad bevásárlóközpont projektumtervezetét. Elmondásuk szerint ez lesz a régió legmodernebb és egyben legnagyobb ilyen jellegű épülete.

A bemutatón jelen volt Miloš Vučević polgármester is, aki a vállalat képviselőivel közösen időkapszulát helyezett el az épülő bevásárlóközpont alapjaiba.

– Újvidék ébredezik, nő, terjeszkedik, ezzel azt bizonyítjuk, hogy nem félünk a változásoktól. Az elkövetkező évek tekintetében megkezdődött a talán legfontosabb befektetési ciklus, büszkék vagyunk arra, hogy a NEPI-Rockcastle vállalat Újvidéket választotta az eddigi legnagyobb beruházásának helyszínéül. Az újvidéki önkormányzat megtesz minden tőle telhetőt, hogy az építkezés fennakadás nélkül bonyolódhasson, igyekszünk megkímélni a beruházót a felmerülő adminisztratív nehézségektől.

Megpróbáljuk lehetővé tenni a befektetőknek azt, hogy határidőn belül befejezhessék az épületet. Az új bevásárlóközpont körüli terület teljesen más arculatot kap, ez lesz Újvidék talán legszebb része. Örömmel tölt el az, hogy a bevásárlóközpontban 1500 polgár jut majd munkához, és az is, hogy több külföldi és hazai cég nyithat, illetve bérelhet majd üzlethelyiséget itt. Biztos vagyok abban, hogy egy újabb jelnek lehetünk szemtanúi, egy üzenetnek, amely így szól: A külföldi vállalatok szabadon jöhetnek Újvidékre, jók a befektetési feltételek! A nagyobb méretű befektetések természetesen kedvezően hatnak a városi költségvetésre is, hiszen a befolyt pénzösszegből egészségházakat építhetünk, felújíthatjuk a közmegvilágítást, új autóbuszokkal gazdagíthatjuk a Városi Közlekedési Közvállalat gépparkját, támogathatjuk a magánóvodákat, és további befektetéseket kezdeményezhetünk a városi kultúrintézményekben – mondta többek között Újvidék polgármestere az alkalmi ünnepségen, majd kifejezte reményét azzal kapcsolatban, hogy a most kialakult, kiváló együttműködés a jövőben is folytatódik majd.

Aleksandru Morar, a NEPI-Rockcastle (New Europe Property Investments) vállalat igazgatója hangsúlyozta, hogy az épülőfélben lévő bevásárlóközpont kiváló brand-eket és nagyszerű szórakozási lehetőségeket kínál majd.

– Hosszú távú befektetők vagyunk, nem azért építkezünk, hogy aztán eladjuk ingatlanainkat. Azért építjük bevásárlóközpontjainkat, hogy aztán mi menedzseljük őket, mert ez a közösség számára is pozitív hatással van. Az új bevásárlóközpont újabb gyöngyszeme lesz Újvidéknek, ez a legköltségesebb befektetéseink egyike, a régióban is kiemelkedő lesz. Köszönettel tartozom Vučević polgármesternek és csapatának a támogatásért, azt szeretnénk, ha a bevásárlóközpont határidőn belül elkészülne, és megpróbáljuk ezt úgy kivitelezni, hogy a környéken élő embereket minél kisebb mértékben zavarjuk a munkálatokkal – mondta Morar.

Jelena Jevremović, a NEPI-Rockcastle vállalat szerbiai menedzsere kifejtette, hogy a Promenada Novi Sad 25 százalékkal megnöveli a szerbiai bevásárlóközpontok összfelületét, hiszen az új, gigantikus pláza 150.000 négyzetméteres lesz! Hozzátette: az új bevásárlóközpont építése bizonyíték arra, hogy Szerbiában nemcsak Belgrádban lehet érvényesülni. A boltokban rengeteg áru áll majd a vásárlók rendelkezésére, ő is büszkén tett említést az 1500 új munkahelyről, amelyek szerinte újabb lendületet adnak majd más befektetők számára is. A menedzser hangsúlyozta, hogy a befektetésből a köztársasági kassza 20 millió euróval lett gazdagabb.

A Promenada Novi Sad bevásárlórészlege négyszintes lesz, a látogatókra és a vásárlókra 1500 parkolóhely vár majd.