2024. április 16., kedd
LABDARÚGÁS

„A munkának meglett a gyümölcse”

„Rengeteg videót néztünk meg, készültünk, s a munkának meglett a gyümölcse” – kezdte értékelését Erik van der Meer, a Honvéd holland vezetőedzője, miután a kispestiek kiegyenlített találkozón 2:1-es vereséget szenvedtek az izraeli bajnok Hapoel Beer-Seva otthonában. A szakember a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának első mérkőzése után elmondta, fontos, hogy a Hapoel nem talált be harmadszor is 2:0-nál, ugyanakkor eleve buta hiba járult hozzá a kétgólos hátrányukhoz:

„Tisztában kell lenni az erőviszonyokkal. Ellenfelünknek sokkal jobbak a lehetőségei, mint nekünk. Mégis eltüntettük a különbséget, mégpedig erős csapatjátékkal és szívvel” – folytatta a holland, majd azt is elárulta, valós esélyt lát arra, hogy a visszavágón hazai pályán harcolja ki a Honvéd a továbbjutást. „Okos játékkal és taktikával megjutalmazhatjuk a szurkolókat egy szép eredménnyel” – zárta mondandóját Van der Meer, végül sajnálatát fejezte ki az ügyben, hogy az UEFA fegyelmi bizottságának döntése értelmében nem játszhatnak teli lelátók előtt a hazai visszavágón.

Csalódott volt az egygólos győzelem miatt Barak Bahar, az izraeliek trénere: „Jobb teljesítményre vagyunk képesek, sajnálom, hogy ezt nem láthatták a nézők. De nincs mit tenni, megyünk tovább, remélem, hogy jövő héten Budapesten is nyerünk, és magabiztosan kiharcoljuk a továbbjutást” – összegezte Bahar.

Bajnokok Ligája, selejtező, második forduló, első mérkőzés: Hapoel Beer-Seva–Honvéd 2:1.