2024. március 29., péntek

Meghalt a zentai medencébe esett kisfiú

Tegnap este még úgy tűnt, hogy a tizenegy éves tiszaszentmiklósi gyerek túléli a balesetet

Ma reggel az újvidéki sürgősségi klinikán elhunyt az a tizenegy éves tiszaszentmiklósi kisfiú, akit tegnap a délutáni órákban a zentai népkerti medencéből húztak ki eszméletlen állapotban. A fiú halálának a hírét édesanyja is megerősítette.

Tegnap este a honlapunkon azt közöltük, hogy a fiú nem tudott úszni, gyorsan elmerült a fürdőzök között, és egy ideig senkinek sem tűnt föl, hogy bajban van. Arról, hogy mennyi ideig volt a víz alatt, semmi bizonyosat nem lehet tudni. Az eset állítólagos szemtanúi szerint percek múltak el, mire felfigyeltek a medence alján mozdulatlan emberi testre.

Az uszoda vendégeire felügyelő vízimentők, amint kiemelték a fiút a vízből, megkezdték az újraélesztését, közben a helyszínre érkezett mentősök defibrillátor segítségével is próbálták magához téríteni. Amikor a mentőautó elszállította, a gyereknek még volt szívhangja, de nem volt eszméleténél. A szerencsétlenül járt szentmiklósi fiút az újvidéki klinikai központ sürgősségi osztályára vitték, egyes híresztelések szerint már akkor meghalt. Tegnap este azonban sikerült kapcsolatba lépnünk a fiú családjával, és a szerencsétlenül járt gyerek nővére akkor azt mondta, hogy az édesanyjuk, Natalija Zmijanac a fiú mellett van a kórházban. A gyerek időközben magához tért, és akkor úgy tűnt, hogy túl van az életveszélyen, de még néhány napig bent kell tartani a kórházban további megfigyelés céljából.

A közösségi oldalakon több szemtanú is bejegyzésében azt írta: annak ellenére, hogy többen is a vízben tartózkodtak, kezdetben nem vették észre a medence alján lévő mozdulatlan testet, illetve voltak olyanok is, akik azt hitték, hogy búvárkodik. Az oldalon található egyik bejegyzés szerint végül egy hölgy szólt a vízimentőknek, hogy baj van, s ők megpróbálták újjáéleszteni a kisfiút, aki már akkor több perce a víz alatt volt.

Egy másik hírportál szerint a kisfiú édesanyja az egyik pillanatban eltávolodott a medencétől, de két percig sem volt távol fiától, s amikor visszatért, nem találta a kisfiút. Ekkor valaki felkiáltott, hogy a gyermek elsüllyedt.

A szerencsétlenül járt fiú anyja egyedül nevelte négy gyermekét, közülük a legfiatalabbbal történt a baleset. Néhány éve a Blic napilap akciója keretében sikerült házat venni a gyerekeit egyedül nevelő asszonynak.

A nemrég felújított zentai kék medencében egyébként a Tisza Mentőcsapat önkéntes vízimentőit bízták meg a fürdőzők biztonságának a felügyeletével. Egy, a lapunkban korábban megjelent írás szerint közülük öt profi vízimentő áll a fürdőzők rendelkezésére, akik közül a fő időben, tehát délután hárman őrködnek. Tegnap telefonon nem tudtuk elérni őket.