2024. április 23., kedd

Kursevi za odrasle

Tehnička škola u Adi je dobila zvaničan sertifikat za organizatora, što znači da u narednih pet godina može da organizuje razne kurseve za odrasle.  Hilda Gilice, dirktorka tehničke škole je rekla da je škola za sada registrovana za održavanje CNC- kursa, ali planiraju uvođenje i drugih, kao što je tesarski, zidarski, kurs za varioce kao i ostale kurseve za koje se ukaže potreba. Očekuje se da se ovi kursevi organizuju iduće godine.

- Škola je registrovana za CNC-kurs na kojem polaznici usvajaju osnovno znanje o rukovanju tom mašinom. Jednu grupu čini deset polaznika. Uslov je da polaznik ima više od petnaest godina i završenu osnovnu školu. U okviru programa nalazi se 60 časova teorije i 240 časova prakse, što obuhvata period od pet meseci- objasnila je direktorica. Svakako smatramo da je ovo školovanje korisno i za polaznike i za naše stručnjake, jer se  i oni razvijaju u svojoj struci i postaju motivisaniji.

Prohteve industrije takođe zadovoljavamo jer pružamo adekvatno obrazovanje radnicima. Kurs počinje prvog septembra, a prijave očekujemo od druge polovine  avgusta. Cena obuke se još ne zna kolika će tačno biti. Na sednici u julu mesecu biće određena cena, a konkretne informacije zainteresovanima možemo dati od 20. avgusta, između 7-12 časova. Broj tlefona je 024/853-034.