2024. április 25., csütörtök

Majdnem vízbe fulladt egy fiú a zentai uszodában

A vízimentők és a mentőszolgálat gyors beavatkozásának köszönheti az életét az a 11 éves tiszaszentmiklósi fiú, aki a zentai népkerti medencébe esett

Szerdán délután Zentán a népkerti kék medencébe beleesett egy tiszaszentmiklósi 11 éves fiú, aki mivel nem tudott úszni, gyorsan elmerült a fürdőzök között, és egy ideig senkinek sem tűnt fel, hogy bajban van.

Arról, hogy mennyi ideig volt a víz alatt a fiú, semmi biztosat nem lehet tudni. Az eset szemtanúi szerint percek múltak el, mire felfigyeltek a medence alján lévő mozdulatlan emberi testre. Az uszoda vendégeire felügyelő vízimentők amint kiemelték a fiút a vízből, megkezdték az újraélesztését, a helyszínre érkezett mentősök pedig defibrillátor segítségével próbálták magához téríteni a fiút. Amikor a mentőautó elszállította, a gyereknek még volt szívhangja, de nem volt eszméleténél.

A tiszaszentmiklósi fiút az újvidéki klinikai központ sürgősségi osztályára vitték. Időközben sikerült kapcsolatba lépni a fiú családjával. A szerencsétlenül járt gyerek nővére elmondta, hogy az édesanyjuk, Natalija Zmijanac a fiú mellett van a kórházban. A gyerek időközben magához tért és minden jel szerint túl van az életveszélyen, de még néhány napig biztosan bent tartják a kórházban további megfigyelés céljából.

Natalija Zmijanac egyedül neveli négy gyermekét, közülük a legfiatalabb járt szerencsétlenül a zentai úszómedencében. Néhány éve a Blic napilap akciója keretében sikerült házat venni a gyerekeit egyedül nevelő asszonynak.