2024. április 23., kedd

Maróstanfolyam felnőtteknek

Az adai Műszaki Iskola megkapta a nyilvánosan elismert szervezői státust

A múlt hónapban kapta meg az adai Műszaki Iskola a nyilvánosan elismert szervezői státust, ami azt jelenti, hogy öt éven keresztül különféle tanfolyamokat szervezhet és tarthat felnőtteknek. Gilice Hilda iskolaigazgató elmondta, hogy a középiskola egyelőre a CNC-marós-tanfolyam megtartására lett regisztrálva, de további tanfolyamok indítását is tervezik, köztük kőműves, ács és hegesztők képzésére, valamint az ipar igényeinek megfelelő más szakmák betanítására. A középiskola várhatóan jövőre indítja el az újabb tanfolyamokat.

– A középiskola jelenleg a CNC-marós-tanfolyamra lett regisztrálva, amelyen a hallgatók elsajátíthatják az univerzális, illetve a számjegyvezérlésű gép kezelésének alapjait. Egy csoportba tíz hallgatót várunk. A tanfolyamon való részvétel feltétele a tizenöt éves alsó korhatár, illetve az általános iskolai végzettség. A program keretében 60 óra elméleti és 240 óra gyakorlati képzésben részesülnek a hallgatók, ami körülbelül öt hónapos tanfolyamot jelent – magyarázta Gilice Hilda. – Mindenképpen nagyon hasznosnak ítéljük meg ezt a tanfolyamot. Korábban már volt példa rá, hogy szerveztünk ilyen képzést a középiskolában. Az oktatási intézmény szempontjából is nagyon hasznos, mert foglalkoztatni tudjuk a dolgozóinkat, akik ezáltal motiváltabbak lesznek, és ez szakmai téren is a fejlődésüket szolgálja. Az ipar igényeit is ki tudjuk elégíteni, illetve végzettséget adunk azoknak a személyeknek, akik az általános iskola után nem tudtak semmilyen iskolát befejezni. A tanfolyamot szeptember elsejétől tartjuk meg, az érdeklődők jelentkezését augusztus végétől várjuk. Még nem tudjuk, hogy mennyibe kerül a képzés. Ezt júliusban fogjuk meghatározni, majd az iskolaszéknek jóvá kell hagynia az árjegyzéket, így augusztus végén tudunk az érdeklődők számára konkrét információkkal szolgálni – közölte az iskolaigazgató.

A maróstanfolyamról részletes tájékoztatást az érdeklődők augusztus 20-ától kaphatnak az adai Műszaki Iskolában minden munkanapon 7 és 12 óra között, illetve a 024/853 034-es telefonszámon.