2024. április 25., csütörtök
LABDARÚGÁS

A csapatjáték dönthet

Izraelben lép pályára a Honvéd

Ma 19 órától az izraeli bajnok Hapoel Beer-Seva vendégeként lép pályára a magyar bajnok Honvéd a Bajnokok Ligája selejtezősorozatának második fordulójában. A budapestiek vezetőedzője, Erik van der Meer várakozása szerint nem az egyéni képességek, sokkal inkább a csapatjáték dönthet a párharcban a továbbjutásról.

„Bár a Hapoel játékosai jobbak, a mérkőzést csapat nyeri meg, és a mi csapatszellemünk nagyon jó” – vélekedett bizakodóan a holland szakember, aki azt is hozzátette, elődjéhez, Marco Rossihoz képest abban fog változtatni, hogy nemcsak az ellentámadásokra, hanem a több labdabirtoklásra is szeretne alapozni a jövőben.

George F. Hemingway, a kispestiek tulajdonosa elmondta, nem kell leszegett fejjel a pályára lépniük a játékosoknak, ugyanakkor a sorozatban másodszor bajnoki címet nyerő izraeli csapat magasabban jegyzett, és a Honvéd az esélytelenek nyugalmával várhatja az összecsapást. „Nagy dicsőség lenne, ha továbbjutnánk, sőt ha sikerül, lehet, hogy a következő körben könnyebb ellenfelet kapnánk” – magyarázta Hemingway.

A Hapoel legveszélyesebb játékosai a Sahar–Nwakaeme támadópáros, valamint a középpályás Buzaglo. Đorđe Kamber, a Honvéd boszniai szerb középpályása őket is megemlítette, amikor beszámolt várakozásairól: „A videoelemzések alapján a Beer-Seva erős ellenfél, amelynek van egy remek védekező középpályása és két nagyon jó, veszélyes csatára. Ha két lábbal a földön maradunk, jó eredményt érhetünk el Izraelben.”

Fontos körülmény lesz a párharc során, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi bizottságának döntése értelmében a július 19-ei budapesti visszavágót a Honvédnak gyakorlatilag zárt kapuk között kell megrendeznie, mindössze 200 izraeli és 75 magyar ülhet a lelátókon. A döntést többek között az váltotta ki, hogy a Honvéd drukkerei a Vojvodina elleni 2013-as újvidéki Európa-liga-mérkőzés alatt „az ellenfél szurkolóinak nemi hovatartozására tettek utalást”.