2024. április 20., szombat
LABDARÚGÁS – BAJNOKOK LIGÁJA

A Partizan a Budućnostot látja vendégül

Ma a második fordulóval folytatódik a Bajnokok Ligája 2017/18-as szezonjának kvalifikációs sorozata. Az egyetlen szerb induló, a belgrádi Partizan – amely a szerb Szuperliga utolsó fordulóiban szerezte meg a bajnoki címet – a podgoricai Budućnostot látja vendégül.

„Mindannyian tudjuk, hogy fontos és nehéz találkozó vár ránk – kezdett beszámolni várakozásairól Miroslav Đukić, a belgrádiak edzője, majd hozzátette: – Nagy várakozással tekintünk a mérkőzésre, hogy lássuk, hogyan működik az új csapatunk, hogyan sikerülnek a támadásaink, és hogyan tudunk jó eredményt elérni. Készek vagyunk egy nagy csatára, fontos, hogy jól kezdjük a szezont.” A tréner azt is elmondta, az elvárások most is azok, mint az elmúlt években, vagyis trófeákat kell nyerniük, és küzdeni fognak a Bajnokok Ligája-indulásért: „Elégedett vagyok ezzel a csapattal, kiváló a keretünk, épp ezért nagyok az elvárásaim is. Nincs kifogás, felkészülten állunk a kihívások elé.”

Marko Janković a Partizan és a montenegrói válogatott szélsője, aki számára különösen érdekes lesz a találkozó: „Elég jól ismerem az ellenfelet. Remek, nemzetközi tapasztalattal rendelkező erősítések érkeztek hozzájuk az elmúlt időszakban. A Budućnost jó csapat, de a miénk jobb játékosokból áll. A kivárás is fontos tényező lehet a párharc mérkőzésein.”

Friss hír, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága megbüntette a Partizant. A fegyelmi döntés oka, hogy az elmúlt idény Európa-liga-selejtezőjében a lengyel Zagłębie elleni összecsapáson a fővárosiak szurkolótábora politikai tárgyú rigmusokat skandált. A büntetés értelmében a Partizan 25 ezer eurós bírságot köteles fizetni, az első hazai BL-meccsén (a Budućnost ellen) csökkentett férőhelyű lesz a stadionja (az északi lelátót nem nyitják meg a szurkolók előtt), valamint első idegenbeli meccsére, Podgoricába nem utazhatnak el a szurkolói.