2024. április 25., csütörtök

Szerelemféltésből verték agyon?

Még egy férfit letartóztattak Görögországban, így hét szerb férfit vádolnak gyilkossággal

A görög rendőrség előállított még egy szerb állampolgárságú fiatal férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy részt vett abban a Zakintosz szigeten történt péntek hajnali verekedésben, melyben egy afroamerikai férfit halálra vertek. Ezzel a gyilkosság elkövetésével vádolt férfiak száma kilencre emelkedett.

A görög rendőrség jelentése szerint péntek hajnalban Laganasz körzetben egy bárban verekedés történt, amelyben több külföldi turista halálra vert egy 22 éves amerikai állampolgárt.

Az eset kapcsán több elmélet is létezik, hogy mi vezetett a verekedéshez. Egyik feltevés szerint az amerikai egy szerb lánynak udvarolt, aki a bárban felszolgáló.

Az athéni Katimerini lap hírei szerint gyilkosság szándékos elkövetésével gyanúsít az ügyészség hét szerb fiatal férfit, egy bosnyák vagy szerb gyökerekkel rendelkező brit férfit, aki a gyilkosság helyszínén a bár biztonsági őre volt, valamint egy görög férfit, a bár barmanjét.

A lap értesülései szerint a hétfőn éjjel letartóztatott, 33 éves szerb férfinak kulcsfontosságú szerepe lehetett az amerikai férfi meggyilkolásában, rendőrségi forrásokból szerzett információk szerint ugyanis éppen ő indította el a görög bárban a civakodást. A rendőrség a férfit a bárban elhelyezett biztonsági kamerák felvételeiből azonosította.

A gyanúsítottakat kihallgatták. A fiatal férfiak nem tagadták, hogy részt vettek a verekedésben, azt azonban már igen, hogy a 22 éves férfinak halálos sérüléseket okoztak volna.

Az eset kapcsán Ivica Dačić szerb külügyminiszter hétfőn Athénba utazott, hogy Nikosz Toszkasszal, a közrendért felelős görög tárcavezetővel tárgyaljon. Toszkasz megígérte, mindent megtesz, hogy kiderüljön az igazság a Laganaszban történtekről. Dušan Spasojević, Szerbia görögországi nagykövete meglátogatta az előzetesben levő férfiakat.