2024. április 25., csütörtök

Reményt adni az embereknek

Nick Vujičić előadásán négyezren voltak szombaton a Sportcsarnokban
(Fotó: Paszterkó Erika)

(Fotó: Paszterkó Erika)

A világ legismertebb szerb származású, Ausztráliában élő motivációs előadója a kar és láb nélkül született Nick Vujičić szombaton mintegy négyezer jelenlévő előtt tartott előadást a szabadkai Sportcsarnokban. Az előadáson az önmagába vetett hitről és az életéről, a megpróbáltatásokról és Istenről beszélt, arról, hogy mindenkinek van küldetése az életben és senki sem él véletlenül. Szerinte Istennek mindenkivel terve van, mindenkinek van küldetése az életben, amivel szolgálni tud másoknak, és ezáltal megvalósíthatja önmagát. A végtagok nélkül született Nick elmondta, hogy habár ő senkit sem ölelhet meg, de azt elmondhatja, hogy ő az az ember, aki a világon a legtöbb ölelést kapta és kapja ma is. A motivációs előadó hatvan országban járt már, több mint kétmillió ember előtt beszélt, repülővel több mint hárommillió kilométer távolságot tett meg.

Az előadás előtt Nick Vujičićet Bogdan Laban polgármester fogadta. A polgármester és a világ legismertebb motivációs előadója megbeszélése értelmében Nick jövő szeptemberben ismét Szabadkára látogat, amikor a város középiskolás diákjainak tart majd előadást. Nick elmondta, célja világszerte árvaházakat építtetni, az elsők egyike Szerbiában és Mexicóban lesz felépítve, tekintettel arra, hogy ő szerb származású, felesége pedig mexikói. Nickéknek már van két gyermekük, felesége pedig jelenleg ikreket vár.

A rendezvény szervezője a szabadkai és környékbeli tíz evangélikus egyház, fővédnöke pedig a Sat-trakt és Szabadka város volt. Az eladott jegyekből befolyt pénzzel a Kolevka gyermekotthon lakóit, valamint az Autista személyek egyesületét támogatják.