2024. április 20., szombat

Húszmillió dinárt kapott Szenttamás

Mintegy 280 millió dinár értékű vissza nem térítendő támogatási szerződés aláírására került sor szerdán a tartományi kormány épületében, ahol Vuk Radojević tartományi mezőgazdasági, vízgazdálkodási és erdészeti titkár 13 vajdasági önkormányzat képviselőjével írta alá a vissza nem térítendő eszközök jóváhagyásáról szóló dokumentumokat. 16 szerződést írtak alá az önkormányzatok területén az ivóvíz- és a csatornahálózat építésére, illetve korszerűsítésére. Mint elhangzott, a projektek realizálására az említett összegből 190 millió dinárt a tartományi titkárság, 90 milliót pedig az önkormányzatok szavatolnak. Szenttamás a keretből 20 millió dinárt kapott azzal, hogy az önkormányzat a községi költségvetésből ugyanennyit fektet be.
A szerződések aláírását követően Radivoj Paroški, Szenttamás új polgármestere elmondta, Szenttamás község is részt vett a tartományi titkárság pályázatán, és ezúttal is pozitívan bírálták el.
– Tavaly is volt egy hasonló pályázat, akkor is kaptunk támogatást. Az idén igen tekintélyes összeget nyertünk, mintegy 20 millió dinárt, községünk pedig ugyanennyit fordít majd a vízhálózatra, pontosabban a már meglévő hálózat javítására és egy részének cseréjére. Mindenképpen hangsúlyozni kell, hogy a község mindezek mellett igen jelentős eszközöket ruházott be ezidáig a vízvezeték-hálózat korszerűsítésébe, és ha minden jól megy, akkor a most kapott eszközökkel ezt a munkát teljesen be is fejezzük. Észszerűen kell gazdálkodni a pénzzel, ugyanakkor szakszerű munkáról van szó, amely lehetővé teszi, hogy a község mindhárom településén jó minőségű ivóvíz álljon a polgárok rendelkezésére. A tartományi titkár Szenttamást pozitív példaként említette, ami a tartományi kormány és a helyi önkormányzat közötti együttműködést illeti. Ebben nagy szerepe van a Helyi Gazdaságfejlesztési Irodának, amely rendszeresen figyeli nemcsak a tartományi titkárság pályázatait, hanem az összes megjelenő pályázatot – mutatott rá nyilatkozata végén a szenttamási polgármester.