2024. március 29., péntek

Gálaműsor a nyári tábor zárónapján

Az idén 132 gyermek és 30 nevelő vett részt a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ nyári táborában. Olyan pedagógusok vezették a foglalkozásokat, akik évek óta jelen vannak a program megvalósításában.

Az idén először önkéntesek is szerepeltek a nevelők soraiban, akik akár egyetemistaként, nagy testvérként vagy a táborozó gyerekek nagybácsijaként jöttek el segíteni, majd a kiváló hangulat miatt egészen a zárónapig a táborban ragadtak. Vicsek Annamária, a tábor szervezője szerint ez volna a tábor sikerének a kulcsa, ugyanis egy olyan csapat verődött össze, akik szívvel-lélekkel foglalkoztak a gyerekekkel.
– Elsősorban az volt a célunk, hogy jól érezzék magukat, másodsorban, hogy a magyarságról, a magyar kultúráról, hagyományokról, történelemről, földrajzról tanuljanak. Végül a természetvédelemre is kitértünk, vagyis arra, hogy milyen védett állatok találhatóak a Kárpát-medencében. Igyekeztünk felölelni minden olyan magyarsághoz, vagy magyar területhez köthető érdekességet, amellyel fel tudtuk kelteni a gyerekek érdeklődését. Azt hiszem, ha ebből mindenki egy picit is magával vitt, akkor már sikeresnek mondható a tábor – emelte ki Annamária.
A tegnapi gálaműsoron a tábor összes résztvevője fellépett, énekes és táncos produkciókkal. Ezenkívül kisfilmek, valamint képösszeállítások is szerepeltek a programban. A nagyteremben a kézműves foglalkozások alkotásaiból készült kiállítást tekinthették meg a vendégek, amely által a gyermekek és szüleik együtt lehettek részesei az elmúlt egy hét élményeinek.