2024. április 24., szerda

A városi vállalatok működéséről vitáztak

Az újvidéki képviselő-testület tegnapi ülésén a városi vállalatok tavalyi működéséről, valamint a közép- és a hosszú távú (2027-ig) működési terveikről vitáztak.

A városi vállalatok működéséről szóló jelentések rámutattak arra, hogy egyes közvállalatok nehéz pénzügyi helyzetben vannak.
A városi képviselők megszavazták hét közvállalat új igazgatójának a megválasztását, ők az előzőleg kiírt nyilvános pályázatokon jelentkeztek a megüresedett posztokra. Az új igazgatók nagyjából azok a személyek lettek, akik eddig megbízott igazgatóként dolgoztak a városi közvállalatokban. Ezek szerint a Čistoća közvállalatot Vladimir Zelenović, a Városi Kertészetet Miloš Egić, az Informatika közvállalatot Nenad Barac, a Put közvállalatot Dušan Radojčić, a Városi Vízműveket Gvozden Perković, a Vojvodina Sport- és Üzletközpontot (SPENS) Milan Jarić, a Tržnica közvállalatot pedig Dušan Bajić irányítja.
A képviselő-testület megvitatta és elfogadta a magánóvodák támogatásának a meghosszabbításáról szóló javaslatot is, valamint a város központjában elhelyezkedő objektumok legalizálásáról szóló beterjesztést is.
Napirendi pontként szerepelt három területrendezési terv is, az egyik a Telepre vonatkozott, a másik a Masaryk utca körüli területre és a Munkás utca körüli épületblokkra, amelyet a Lázár cár sugárút és a Stražilovói utca övez.