2024. március 28., csütörtök

Megújult a Termálfürdő és a Nyári színpad Palicson

Befejeződtek a palicsi Termálfürdő és a Nyári színpad felújítási munkálatai, melyeket pénteken Bogdan Laban polgármester is megtekintett Nebojša Daraboš, a Palics Park Kft. igazgatójának társaságában.

Nebojša Daraboš az újságíróknak adott nyilatkozatában elmondta, a Termálfürdő felújítására eddig mintegy 12 millió dinárt fordítottak, a Nyári színpad felújítási munkálatai pedig tízmillió dinárba kerültek. Mindkét projektumot a Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Telekommunikációs Minisztérium pályázatán nyert összegből finanszírozták.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

– A Termálfürdőn a teljes feljárót és burkolatot megújítottuk, így a betonlapokat felszedtük és lecsempéztük a padlót, rendbe tettük a szanitáris blokkot és a toaletteket, kicseréltük a teljes víztisztító rendszert, illetve könnyebbé vált a medence feltöltése és a víz leeresztése, mely bár nem látványos, de nagyon fontos volt ezt is megoldani, és sok pénzt el is költöttünk erre a részre. Ezenfelül megcsináltuk azt a medencét körülvevő védőkerítést, melyet szükség szerint fel és leszerelhetünk, s már csak az apróbb munkálatok befejezése van hátra. Maga a Termálfürdő június 24-e óta működik, vagyis azóta, hogy Palicson megkezdődött a nyári idény. A minisztériummal való megállapodás alapján még az idén megkezdjük az öltözők felújítására vonatkozó projektum kidolgozását, sőt egy részüket még az év vége előtt szeretnénk kicsit rendbe hozni.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

Mint megtudtuk, a Nyári színpadon végzett munkálatok egy hónapot vettek igénybe, melynek során lecserélték a bejárat járólapjait, a betonlépcsőket klinker járólapokkal látták el, a padok fa részét teljes egészében lecserélték, illetve felújították annak az épületnek egy részét, így a mosdókat, öltözőket, melyet a színészek, fellépők használnak, és amennyiben lesz rá anyagi keret, az épület többi részét is rendbe teszik. Az igazgató még hozzátette, az objektumot azzal a céllal újították fel, hogy jobb körülményeket teremtsenek a rendezvények megtartásához, s hogy attraktívabb és kihasználtabb legyen a jövőben. A Nyári színpad immár évek óta az Európai Filmek Fesztiváljának központi helyszíne, azonban ezt megelőzően Sergej Ćetković ad itt koncertet, és máris több rendezvény, előadás és koncert megtartásáról született megállapodás magánszervezőkkel, illetve a Palics Park Kft. már a jövő évre készül, hogy a Nyári színpad rendezvényei idejekorán bekerüljenek az eseménynaptárba, s ezáltal is hozzájáruljanak a turizmus fejlesztéséhez.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

Bogdan Laban polgármester elégedettségét fejezte ki a befejezett munkálatok kapcsán, s mint kiemelte, habár az ellenzék több ízben is kritikát fogalmazott meg munkájukkal kapcsolatban, azaz, hogy semmi előrelépés, fejlesztés nem történik a városban, ők nem a reklámozással foglalkoztak, hanem dolgoztak, melynek meg is látszik az eredménye.

– Egy év alatt Palics fejlesztésére több mint egymillió eurót fordítottunk, melyért köszönet illeti a szerb kormányt és a tartományi kormányt, mert a segítségük nélkül mindezt önerőből nem tudtuk volna megcsinálni. Ezek gyönyörű objektumok, melyek a Palics-fürdő keretében kerülnek kihasználásra, s az itt lezajló felújításokkal újabb turistákat tudunk városunkba csalogatni. Biztos vagyok abban is, hogy a mandátumunk végéig találunk jelentős befektetőket, akik további szálláshelyeket építenek fel, ahol lesz akvapark, nyitott és fedett medencék. Erre ígéretet tettünk, s mindent megteszünk, hogy ezt teljesítsük is, legyen szó Palicsról, az Y-ág befejezéséről, a Népszínházról vagy új befektetőkről, akik újabb munkahelyeket nyitnak – jelentette ki a polgármester.