2024. április 19., péntek

EXIT-táborlakó szemmel...

A táborlakók száma még nem teljes, a szervezők ma várnak nagyobb tömeget

Tegnap este az úgynevezett nulladik nappal kezdődött el az idei EXIT. Számos fesztiválozó már megérkezett a székvárosba, és közülük sokan már „beköltöztek” a Strandon felállított EXIT-táborba.

Tömeg a bejáratnál (Ótos András felvétele)

Tömeg a bejáratnál (Ótos András felvétele)

A bulizni vágyók az idén külföldről, illetve a régióközi országokból látogattak el Újvidékre. Közülük többen éppen a Strandon állították fel sátraikat. Ottjártunkkor megtudtuk, hogy a táborlakók száma még közel sem teljes, és még ma is számítanak fesztiválozókra. Az előző évi tapasztalatok alapján sokan az utolsó pillanatban futnak be, ilyenkor lepakolják a csomagjaikat, és indulnak is fel a Péterváradi várba.

A helyszínen sétálva úgy tűnik, mintha az EXIT-en megszűnne az emberek közti távolságtartás, ugyanis a sátrak között szinte egy fikarcnyi hely sincs, miközben messze nem telt meg a tábor. A zágrábi Vanját és barátait éppen sátorállítás közben szólítottuk meg. Ők már több éve visszatérő fesztiválozóknak számítanak, ugyanis az idén hatodik alkalommal költöztek be a táborba, és buliznak majd a vár falai között. Vanja elmondása szerint minden évben nagyon jól érzik magukat, ehhez kétségtelenül hozzájárul a jelenlevők laza hangulata is. Mindannyiuknak jólesik ez a fajta pihenés, és a környezetváltás.

Vladimir (középen, a fánál) és barátai Solomun fellépését várják a legjobban (Ótos András felvétele)

Vladimir (középen, a fánál) és barátai Solomun fellépését várják a legjobban (Ótos András felvétele)

A belgrádi Vladimir társasága körében ült, amikor megkértük, hogy mondjon pár szót a rendezvényről. Számára különösen fontos az, hogy egy igazán jó, belevaló csapattal élvezheti a táborban töltött napokat és a bulikat. Solomun fellépését várja a leginkább. Mint kiemelte, az EXIT-nek egészen különleges varázsa van, ami miatt most már mindannyian visszatérő fesztiválozóknak számítanak.

Fotós kollégámmal egy négy főből álló csapathoz is odasétáltunk. A törökországi ifjak elmondták, hogy egy igen békés rendezvényről beszélünk, és azok, akik ellátogatnak a fesztiválra – beleértve az újvidékieket is –, nagyon barátságosak.

A macedóniai Dime másodszor tért vissza Újvidékre. Megerősítette, hogy ez a jövőben sem változik, és ismét találkozhatunk vele. Elmondása szerint a város lenyűgöző. Izgatottan várta a nulladik napot, mivel az eddigi tapasztalatok alapján igazán különleges élményben volt része.