2024. április 25., csütörtök
KOSÁRLABDA

Đorđević szűkebb keretet hirdetett

Az elvárásoknak megfelelően 17 tagúra szűkítette le keretét Aleksandar Đorđević, az egy hónap múlva esedékes török–izraeli–finn–román közös rendezésű Európa-bajnokságra készülő szerb válogatott szövetségi kapitánya.

A legnagyobb hiányzó egyértelműen a saját akaratából távol maradó Nikola Jokić, a Denver Nuggets zombori származású centere. A másik jelentősebb hiányzó Nemanja Bjelica, a Minnesota Timberwolves erőcsatára, aki még tavasszal szerzett több hónapos kihagyást jelentő lábsérülést. A kimaradók közé került még Nemanja Dangubić, Nikola Milutinov, Aleksa Radanov, Ognjen Jaramaz, Ognjen Dobrić és Dejan Davidovac.

A mostani listán 5 Crvena zvezda- és egy Partizan-játékos, több Euroliga-kiválóság – élükön a CSZKA-s Miloš Teodosićtyal –, valamint egy NBA-ben edződő játékos (Boban Marjanović) szerepel. A végső, 12 fős keret összeállítására július 20-án derül fény, amikor a csapat megkezdi belgrádi közös felkészülését.

Az augusztus 31-én rajtoló kontinensviadalon a D csoportba sorsolt Szerbia ellenfele Oroszország, Lettország, Belgium, Nagy-Britannia és a házigazda Törökország lesz.

A szerb válogatott 17 fős kerete: Marko Gudurić, Branko Lazić, Marko Simonović, Ognjen Kuzmić, Stefan Jović, Stefan Birčević, Miloš Teodosić, Vladimir Lučić, Bogdan Bogdanović, Nikola Kalinić, Vladimir Štimac, Milan Mačvan, Miroslav Raduljica, Dragan Milosavljević, Nemanja Nedović, Vasilije Micić, Boban Marjanović.