2024. április 25., csütörtök

Jobb munka- és életszínvonalat a katonaságnak

Vulint Diković fogadta első látogatása alkalmából (Beta)

Vulint Diković fogadta első látogatása alkalmából (Beta)

– Az én feladatom az lesz, hogy megállás nélkül dolgozzak a katonaság tagjainak magasabb életszínvonaláért, a minőségibb felszerelés szavatolásáért, a felkészültség és harci készültség megfelelő szinten tartásáért – jelentette ki a hadsereg vezérkarában tett első látogatása során Aleksandar Vulin új védelmi miniszter.

Hozzátette, olyan körülmények kidolgozására fog törekedni, melyekben a katonaságban szolgálatot teljesítők büszkék lehetnek arra, hogy a hadsereg kötelékében dolgoznak. Vulint egyébként Ljubiša Diković vezérkari főnök fogadta, aki a találkozón bemutatta a tárcavezetőnek a katonaság feladatait, szervezési, fejlesztési tevékenységeit és a rendelkezésre álló felszerelést. A vezérkari főnök arról beszélt, hogy a készültség megfelelő szinten van, a katonaság stabil helyzetben végzi a megszokott tevékenységét, szavatolni tudja a szükséges feladatok, megbízatások teljesítését.

Vulin köszönetet mondott a katonaság minden tagjának az önfeláldozó munkavégzésért, s kijelentette, hogy büszke arra, hogy a minisztérium élén áll. Nemes feladatnak számít a polgárok biztonságának a szavatolása – értékelte –, ezért saját feladatának nevezte a biztonságérzet növelését. Ugyanakkor – tette hozzá – a társadalom egészének is figyelembe kell mindig venni, mit gondol egyes kérdésekről az állam hadserege, mert a múlt, a jelen és a jövő részét is képezi.

Vulin ellátogatott a védelmi rendszer operatív központjába is, ahol Dušan Mrdak alezredes tett jelentést Libanonból, ahol a Szerbiai Katonaság 170 tagja szolgál egy nemzetközi misszió keretében.