2024. március 28., csütörtök
LABDARÚGÁS – ZENTA

A Nikolić átigazolásából kapott összegből gazdálkodnak

A Zenta Labdarúgóklub felnőttcsapata a 32 mérkőzéséből 20 alkalommal nyerni tudott, kétszer döntetlent játszott, és 10 esetben hagyta el vesztesként a pályát a Szabadkai Liga idei kiírásában, ezzel a harmadik helyen végzett. A csapat jól teljesített az idényben, amit a 73:35-ös gólarány is bizonyít.

Az ősz ugyan kicsit rapszodikusra sikeredett, de mindent egybevéve elégedettek lehetünk az idei teljesítménnyel. Teljesen új csapattal vágtunk neki a bajnokságnak, így a rajton nem is lehetett tőlük csodát várni, össze kellett szokniuk. A téli átigazolási időszakban mérlegeltük a helyzetet, láttuk, hol kellene javulnunk, szerencsére sikerült megfelelő játékosokat szerződtetnünk, így a tavaszi idény sokkal jobban alakult, eredményesebbek lettünk. Az ősszel sem játszottunk rosszul, csak nem volt, aki kihasználja a helyzeteket, ezen sikerült változtatni, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy 16 mérkőzésünkből 13-at megnyertünk, a maradék háromon pedig szerencsétlen vereséget szenvedtünk. A begyűjtött 39 ponttal nagyon elégedettek vagyunk, a harmadik hely lehetett a maximális célunk, hiszen feljutási ambícióink egyelőre nincsenek – kezdte a szezon értékelését Özvegy József, a zentai egyesület titkára.

A játékosok nem pihenhetnek sokat, hamarosan megkezdik a felkészülést.

Várhatóan július 20-án megkezdjük az edzéseket, szeretnénk, ha ez a felállítás megmaradna. Nyilván lesznek távozók, de örülnénk, ha minél többen itt folytatnák a játékot. A távozókat megpróbáljuk majd pótolni, legalább egy ilyen szintű csapatot szeretnénk jövőre is. Az átigazolásokról még korai beszélni, minden annak a függvénye, jelenlegi játékosaink közül ki marad, és ki megy. Fekete Krisztián családi okok miatt abbahagyta az aktív pályafutását, eddig ő az egyedüli biztos távozó. Aleksandar Dražić talán külföldön szeretné folytatni, de ezzel kapcsolatban biztos információnk még nincs. Sajnálom, mert ő a csapat egyik húzóemberévé vált.

A Tisza-parti együttes anyagi helyzetéből adódóan egyelőre nem szeretne feljebb lépni, a cél jövőre is a Szabadkai Liga élmezőnyében végezni.

Mi lényegében a Nemanja Nikolić átigazolása után járó összegből gazdálkodunk, ami gyakorlatilag öt évre elegendő ebben a rangban. Értelmetlen arról spekulálni, hogy feljussunk, és két év alatt mindent elköltsünk. Kezdhetnénk mindent az elejéről, vagy még rosszabb is lehetne. Öt év hosszú idő, a mai világban már minden megtörténhet, viszont mi ebben az időszakban biztos fenn tudunk majd maradni.

Az, hogy alacsonyabb rangú ligában indultak, a nézők érdeklődésén is megmutatkozott.

Sajnos csökkent a nézőszám, de nem a zentai, hanem a vidéki szurkolók miatt. A hazai „kemény mag”, amely korábban is kilátogatott a mérkőzéseinkre, idén is itt volt, függetlenül attól, ki volt az ellenfél, és milyen színvonalú focit láttak. A vidéki nézőink viszont hiányoznak, akik a Szerb Ligában követték a szereplésünket, azok elmaradoztak – tette hozzá Özvegy.