2024. április 24., szerda

Megújult a kelebiai orvosi rendelő

A megszokott munkarend szerint fogadják a betegeket a felújított épületben

Keddtől ismét fogadja a pácienseket a kelebiai egészségház a megszokott munkaidőben: hétfőn, szerdán és pénteken reggel héttől kettőig, kedden és csütörtökön pedig délután egytől este nyolcig.

A kelebiai egészségház a múlt évszázadban, az ötvenes évek végén épült fel. Az elmúlt tíz évben több alkalommal is renoválták. A tetőjavításon kívül meszelésre is sor került, valamint az egészségügyi felszerelés és a bútorok megújítására. A villany- és a vízvezetéket nem újították fel az egészségház felépítése óta, az idő múlásával azok elöregedtek, emiatt az épület már nem volt biztonságos sem a páciensek, sem az alkalmazottak részére.

A felújított kelebiai egészségház (Fotó: Gergely Árpád)

A felújított kelebiai egészségház (Fotó: Gergely Árpád)

A Szabadkai Egészségház igazgatónőjétől, dr. Mila Bogdanović Dujmićtól megtudtuk, hogy a télen a nagy hideg miatt befagytak a vízvezetékcsövek, amelyeket emiatt fel kellett újítani, csakúgy mint a villamoshálózatot, valamint a telefon- és a számítógép-hálózatot. A villámhárítót és a biztonsági rendszert a közeljövőben szerelik fel.

– Kilencszázhúszezer dinár a renoválás értéke. A javítások miatt közbeszerzést kellett kiírni. Április 26-án az Izgradnja Filipović építőipari vállalat nyerte meg a tendert, és a kivitelező már végzett is a munkával, így június 27-étől ismét üzemképes a kelebiai egészségház – mondta a Szabadkai Egészségház igazgatónője.

A kelebiai orvosi rendelőhöz 2500 páciens tartozik. A több hónapos renoválás idején a legközelebbi egészségházban fogadták a betegeket. Anita Bulatović doktornő ottjártunkkor elmondta, hogy külön köszönettel tartoznak a kelebiai helyi közösségnek, valamint a négyes számú egészségháznak, amelyek a segítségükre voltak, amíg zárva volt a kelebiai egészségház.