2024. március 19., kedd

Több lesz a pénz a felújításokra

Tegnapi ülésén másodszor módosította a községi költségvetést az óbecsei képviselő-testület

Sorrendben 20. ülésén második alkalommal módosította a község idei költségvetését a képviselő-testület.

Készül a péterrévei Kiszárda felújítására vonatkozó tervdokumentáció (Fotó: Fehér Rózsa)

Készül a péterrévei Kiszárda felújítására vonatkozó tervdokumentáció (Fotó: Fehér Rózsa)

Óbecse 2017. évi költségvetésének tervezett bevételei és jövedelmei, valamint költségei és kiadásai a második módosítás után 1,7 milliárd dinárt tesznek ki (ez 20,3 millióval kevesebb, mint korábban volt), ebből a költségvetési eszközök értéke 1,4 milliárd dinár (51,1 millióval több, mint ahogy azt előzőleg tervezték), a más forrásokból származó eszközök 389 ezer dinárral növekedtek, így most 25, 9 milliárd dinárra rúgnak, míg más hatalmi szintekről érkező bevétel várhatóan 71,8 millióval lesz kevesebb a tervezettnél, ami 251,2 millió dinárt jelent.
A költségvetés módosítása után többek között több pénz jut majd az Alsórét nyugati részének a rekultivációjára, a Jovan Zmaj utca aszfaltozására, valamint a sportközpontnak, az óvodának és az iskoláknak. Az egyik legjelentősebb változás az augusztusi Tanderbal vízi fesztivál költségvetését érinti. A rendezvény megszervezésére ugyanis 4,6 millióval többet költhet majd az Idegenforgalmi Iroda. A beérkezett pályázati eszközökből folyik jelenleg a gyermekorvosi rendelő és a Gerontológiai Központ felújítása is Óbecsén, de a péterréveieknek is van okuk az örömre: újabb támogatás érkezett a falu vízvezeték-hálózatának a kiépítésére, és a Kiszárda felújítási tervdokumentációjának a befejezésére is lesz pénz.
Az ülés napirendjén szerepelt többek között a Komunalac Közvállalat igazgatójának – Željko Plavšić eddigi megbízott igazgatónak – a kinevezése is, és határozat született a 2017 és 2020 közötti időszakra vonatkozó helyi gyermekjóléti akciótervről is.