2024. április 18., csütörtök

Megkezdődött a Dombos Fest

Tegnap este Kishegyesen, a Hegyalja utcában kezdetét vette a 17. Dombos Fest. Az idei fesztiválnak a nyitóegyüttese Szalonna és bandája volt, őket a szervezők már régóta el szerették volna hozni a Hegyalja utcába. A Dombos löszfala már első este fénybe borult és világítótoronyként jelezte az irányt a szórakozni vágyóknak. A fesztivált Horváth László főszervező nyitotta meg, az idén is „nem hivatalos” keretek között. Horváth lapunknak elmondta, hogy a Dombos Fest nem csupán erről a 4 napról szól.

– Fontosak számunkra ezek a nem hivatalos megnyitók, mert jelzik, hogy a Dombos egy folyamat, amely egész évben nyomon követhető.

Gyülekezik a közönség

Gyülekezik a közönség

Főként most, hogy van új helyszínünk, a borospince. Szeretnénk, hogy ez a dombosi életérzés beépüljön a mindennapokba. Van egy jó hír is: a Nemzeti Kulturális Alap támogatásának köszönhetően a fesztiválnak három évre szavatolt a léte. Ez azt jelenti, hogy a következő két évben biztosan hasonló miliőben fogjuk bemutatni ezt a népzenei, világzenei és jazz irányzatot. És utána jön a huszadik, ami irányváltás, lezárás vagy teljes újrakezdés is lehet. Ezen már most érdemes elkezdeni gondolkodni – mondta el Horváth.

Az első esten Szalonna és bandája mellett fellépett a Ripoff Raskolnikov Band, Szabó Balázs és bandája, a Terra Profondat, a Dombos Wine Clubban pedig a Pátkai Rozina trió. A mai napon Brasnyó Antal és zenekara folytatja a fesztivált, 20 órakor lépnek fel a nagyszínpadon. Őket követi 21.30-tól az idei Dombos egyik sztárfellépője, a Boban Marković Orkestar. A Gasztroudvarban Majoros Ági bábszínháza a Százszorszép Bóbiskát mutatja be, majd 23 órától a Dresch Quartet zenél. A Dombos Wine Clubban 15 órától Dombos irodalmi remix, 23 órától pedig Dombos After a Kurina Trióval.