2024. április 19., péntek

Kövér: a migráció Magyarország kultúráját fenyegető veszély

Sem a Jobbikkal, sem az MSZP-vel nem működne együtt a 2018-as választás után Kövér László, az Országgyűlés elnöke, aki a Hetek című hetilapnak adott, pénteken megjelent interjúban beszélt a migrációs válság veszélyeiről, de annak a konfliktusnak az okairól is, amely a Fidesz és Soros György, illetve Simicska Lajos között húzódik.

Kövér László (Fotó: MTI)

Kövér László (Fotó: MTI)

"A migráció problémája jóval több, mint egy egyszerű belpolitikai konfliktuspont. Olyan veszély, amely Magyarország kultúráját és a bennünket körülvevő európai civilizációt is fenyegeti, és fennáll a lehetősége annak, hogy végérvényesen megváltozik Magyarország és Európa arculata" - fogalmazott az interjúban Kövér László, aki szerint az embereket foglalkoztatja a migráció, az ellenzék pedig rosszul mérte fel ennek a problémának a jelentőségét.

A házelnök a migrációt úgy jellemezte: az nem spontán folyamat, hanem egy nemzetközi hatalmi küzdelem Európára lecsapódó következménye.

Kifejtette: az iszlamisták érdeke, hogy a háborút, amit katonai értelemben éppen most veszítenek el a Közel-Keleten, nem hagyományos eszközökkel kiterjesszék Európára, és ennek a migráció kiváló eszköze. Az embercsempészeket a pénz motiválja, egyes országok pedig - Törökország vagy Görögország - érdekérvényesítésre használhatják ezt az ügyet az Európával folytatott tárgyalásaik során. "Az amerikaiakról pedig még nem is beszéltünk, akiknek Európa megrendülése az euroatlanti birodalom fenntartása szempontjából - finoman szólva - nem hátrányos" - tette hozzá.

Kövér László a migrációval kapcsolatos uniós hozzáállás alakulásáról szólva úgy értékelt: nagy baj, hogy a változás kimerül abban, hogy a politikát szavakban a közvéleményhez igazítják - amely az első pillanattól fogva inkább a magyar álláspontot osztotta minden európai országban -, ennek azonban a gyakorlatban semmi következménye nincs.

"Nagyon nagynak látom tehát a bajt, mert az európai politikai elit döntő része már vagy elveszettnek tekinti a saját országuk demográfiai problémáival folytatott küzdelmet, vagy pedig kifejezetten abban érdekelt, hogy ez a fajta lakosságcsere Európában végbe menjen" - összegzett.

Utóbbi megjegyzését magyarázva azt mondta, a baloldalt például politikai érdekek motiválják, importálni akarnak olyanokat, "akiknek a szavazatait az emancipáció ígéretével meg lehet majd vásárolni". "Másrészt pedig abban a sorosi világértelmezésben osztoznak, amely szerint a világ helyes rendje az, ha nincs semmilyen személyes kötődése az embereknek, és semmilyen közösség nem ad védelmet az egyénnek, ahol nincs semmiféle korlát a profitérdekkel szemben. Úgy gondolják, ha az európai népességet el lehetett vágni a saját, keresztény civilizációs gyökérzetétől, akkor ezt a bevándorló muszlimokkal is meg lehet tenni - ezt hívják ők 'integrációnak'. Úgy tűnik azonban, hogy a Semmihez való integrálódás nem elég vonzó a bevándorlók számára, s ennek tragikus következményeivel nap mint nap kénytelenek vagyunk szembesülni" - fogalmazott Kövér László.

Az egyneműek házasságának németországi engedélyezését, a kormányzó CDU ehhez való viszonyát úgy kommentálta: egyes országok jobbközép pártjainak politikusai Európában maguk sem hisznek már a konzervatív értékek képviselhetőségében. "Vagy azért, mert ezek már számukra sem jelentenek semmit, megélhetést kereső, egyszerű 'iparosai' ők a politikai szakmának, akik merő véletlenségből éppen egy magát még konzervatív márkanévvel futtató globális ügynöklerakatnál találtak viszonylag jól jövedelmező állást - vagy azért, mert gyávák, és nem mernek szembefordulni a liberális véleménydiktatúrával" - mondta.ú

"Azt a felfogást, amely tagadja az ember mindenfajta kötöttségét, meghatározottságát, meg akarja fosztani először teremtő Istenétől, azután nyelvét, gondolatait, szokásait adó nemzeti közösségétől, majd a családjától, végül pedig a természetes nemétől is, azt sok minden jelzővel lehet illetni, de eggyel biztosan nem: azzal, hogy keresztény" - hangoztatta Kövér László.

A kormány és Soros György konfliktusáról szólva kijelentette, semmilyen jogalapja nincs Soros Györgynek arra, hogy beavatkozzon európai ügyekbe, ezen belül Magyarország ügyeibe, és érzékeltette, az üzletember migrációval kapcsolatos fellépése hozta a töréspontot. Értetlenségének adott hangot az ügyben, hogyan tud "egy spekuláns a demokrácia törvényei nyíltan megcsúfolva ilyen befolyásra törni", "állítólagos" civilszervezeteiről pedig mint politikai ügynökségekről beszélt.

A közelgő kampányról szólva jelezte, a Fidesz számára az ellenzék "érdektelen", az ország problémáinak megoldására koncentrálnak. Ha a Fidesz nem szerezne abszolút többséget 2018-ban, sem a Jobbikkal, sem az MSZP-vel nem működne együtt, szerinte ebben az esetben valószínűleg a jelenlegi ellenzéki pártokból álló nagykoalíció alakulna. Közölte, nem tartja elképzelhetőnek, hogy a Fidesz vagy a kormány meghatározó emberei közül bárkivel szemben akárcsak hihető korrupciós váddal elő tudjanak állni.

A Farkas Flóriánnal kapcsolatos kérdésre méltatta a roma közösség problémáinak enyhítése területén elért eredményeket, amelyek a vele való együttműködéshez fűződnek, és rámutatott: a Fidesz a Lungo Drommal, mint a magyarországi cigányság legerősebb szervezetével újította meg szövetségét.

A Fidesz Simicska Lajossal fennálló konfliktusát azokkal a kormányzati lépésekkel magyarázta, amelyekkel Orbán Viktor miniszterelnök szerinte világossá tette: nincs olyan privát gazdasági érdek, amely megelőzhetné az ország, a közösség érdekeit. Ide sorolta többek között az agrártámogatások nagybirtokosok érdekeit sértő átalakítását.

Arról is beszélt: ma Magyarország számára még több előnye van az uniós tagságnak, mint hátránya, "de ez nem biztos, hogy így lesz öt vagy tíz év múlva".