2024. április 25., csütörtök

Alakuló ülést tartott a Vajdasági Gazdasági Kamara

Marko Cigićet választották ismét a kamara képviselő-testületének elnökévé, Saša Vujić pedig az elnökhelyettesi pozícióba került

A Vajdasági Gazdasági Kamara tegnapi ülésén Boško Vučurević, a kamara elnöke Vajdaság Autonóm Tartomány gazdasági fejlődésének eredményeit és útvonalát ismertette az idei év első négy hónapjára vonatkozóan. A tanácskozás során döntés született az igazgatóbizottság tagjainak megválasztásáról is. Az újonnan megalakult kamarai képviselő-testület első ülésén Miroslav Miletić, a szerb gazdasági kamara alelnöke is részt vett.

A Vajdasági Gazdasági Kamara az elmúlt fél évben a vajdasági kormánnyal történő jó közreműködés, és az új szervezeti felépítésnek köszönhetően a gazdaság számos területén sikeresen megvalósította a céljait – mondta BoškoVučurević, a gazdasági kamara elnöke.

Đorđe Milićević tartományi alelnök köszöntőbeszédében hangsúlyozta, hogy az utóbbi négy hónapban 5,2 százalékkal nőtt az ipari termelés Vajdaságban. Hozzátette, hogy a tartomány behozatala az utóbbi időben 21,5 százalékkal emelkedett, a külkereskedelmi mérleghiány viszont a negyedére csökkent. Ezenkívül kiemelte az újonnan megalakult Vajdasági Fejlesztési Ügynökség munkájának jelentőségét, valamint a nemrég elfogadott pótköltségvetés növekedésének horderejét, amely 2,5 milliárd dinárral gazdagodott.

Marko Cigić nyilatkozatában nyomatékosította, hogy immár három éve folyamatos az erőteljes gazdasági fejlődés. A jövőben a várható strukturális reformok révén a gazdasági struktúra fejlődése egyre biztosabbá válik. A célok között szerepel a nemzetközi téren történő közreműködések és dialógus fejlesztése is, valamint a térség piacgazdaságának felkészítése. Ezenkívül fejlesztéseket irányoznak elő a kivitel terén is. A vajdasági vállalkozók támogatása is napirenden szerepel a kamara tevékenységében. Az olyan feltételek megteremtése a cél, amelyek a gazdasági tevékenységek előrelendítését szorgalmazzák – hangzott el az ülésen.