2021. szeptember 25., szombat

Az E3 kiallítás legjobb játékai

Minden júniusban Los Angelesben gyűlekeznek a játékvilág képviselői, hogy főként újságíróknak bemutassák a következő esztendő legfontosabb játékait. Az idei shown kipróbálható játékok 10 legkedveltebbjéről esik szó. Ezek csak majd ez után jelennek meg, ám 1080p felbontású bejelentővideóik elérhetőek a weben is. Ám, a mindenki számára nyitott kölni GamesComra sokkal több látogató érkezett az eddigiek folyamán, s az ideit augusztus 22 és 26 között tartják, tehát nem lehet kizárni a nagyobb horderejű bejelentéseket sem, közvetlenül a tanévkezdés előtt.

Star Wars: Battlefront II (PC, PS4, Xbox One)

A svéd DICE fejlesztőcsapata minden évben gondoskodik arról, hogy leessen az állunk az új játékuk láttán – elképesztő, hogy milyen látványos lett a Csillagok háborúja legnagyobb ütközeteit feldolgozó (sőt, remixelő) Battlefront 2. Eltérő frakciók, hősök, bolygók és járművek tucatjai várnak rá, hogy csatában megtapasztaljuk őket, ráadásul most az előző résszel szemben már egy kidolgozott kampányt is kapunk. A játék 2017. november 17-én jelenik meg. A Star Wars Battlefront 2 játék tartalmazni fog single player és erős többjátékos részt is, ahol az előző résszel ellentétben nemcsak a klasszikus trilógia idejében és helyszínein harcolhatunk majd, hanem jóval változatosabb terepeken, akár az űrben is. Ezúttal is lesznek vezethető járművek, állítólag különféle állatok hátára is fel lehet majd pattanni.

Super Mario Odyssey (Nintendo Switch)

Csaknem minden nagyobb játékmagazinnál az új Super Mario-játék lett a show legjobbja: a Nintendo fejlesztői megint leköröztek mindenkit kreativitás terén! Noha a bajszos mesehősfigurát már 35 éve ismerjük, nincs még egy sorozat, amely ugyanígy meg tudna újulni részről részre: az Odyssey például kalandjáték-elemeket, fejtörőket és szinte minden játékhős feletti irányítási lehetőséggel készül.

Marvel’s Spider-Man (PS4)

A szuperhősök talán nem mindig kapták meg a megfelelő figyelmet és odaadást, amikor videojáték készült kalandjaikból. Ennek vége, a Marvel ugyanis csak akkor adja oda valakinek értékes karaktereit, ha az tényleg igényes kalandot álmodik meg, és esetünkben ez a helyzet. Az Insomniac készítői az egész New Yorkot bejárható játszóterül adja, és a vadonatúj – tehát nem a filmre építő – történetben a jelmezt mellőző szakaszok is lesznek.

Detroit: Become Human (PS4)

Az androidok emberségét vizsgáló történet nem számít újnak. A Detroit három eltérő célokkal és személyiséggel rendelkező androidot tesz meg főszereplőjének, és csak rajtunk múlik, hogy melyik marad életben a kalandjáték végére. A David Cage író-designer korábbi játékainál jóval változatosabb programban minden problémának több megoldása lesz, így minden végigjátszás eltérő lehet.

Monster Hunter World (PS4, Xbox One, később PC)

Japán eladási listáit egy évtizede uralja a Monster Hunter-sorozat, amelyben akár egyedül, akár három ismerőssel együtt vonulhatunk harcba óriási, nem egyszer dinoszauruszokra hasonlító lények ellen. Ezek kiismerése és legyőzése, no meg az így szerzett nyersanyag segítségével készíthetünk egyre jobb felszerelést, ami a bestiárium feletti totális győzelem elérésében kötelező elem. Az új rész mindezt elképesztő látványvilággal tálalja.

Ni no Kuni II: Revenant Kingdom (PC, PS4)

Amíg a legtöbb játék a fotorealizmus felé halad, addig a Studio Ghibli együttműködésével készült Ni no Kuni folytatása bátran az ellenkező irányt részesíti előnyben: lényegében egy megelevenedett rajzfilmről beszélhetünk. A fantasy szerepjátékban egy fiatal herceget alakítunk, akinek természetesen a királyságára fenekedő veszélyt kell valahogy legyőznie, mégpedig a temérdek befogható és nevelhető szörnyeteg segítségével.

Forza Motorsport 7 (Xbox One)

A Microsoft meglehetősen gyengén muzsikált ezen az E3-on, de az Xbox One konzol új, bivalyerős verziójába nem nagyon lehet belekötni: a cél a natív 4K-játék, sok esetben akár 60-as képfrissítéssel.

Ezt képviseli a lenyűgözően kinéző Forza is, amely már 700-nál is több autót kínál fel a digitális sofőröknek. Bődületesen hosszú kampány, kibővített multiplayer és elképesztően látványos és teljesen dinamikus időjárás-rendszer jelentik a legfőbb újításokat.

God of War (PS4)

Kratos a PlayStation 2 és 3 egyik legismertebb karakterévé vált, pusztán azzal, hogy a görög mitológia szinte teljes egészén egy különösen agresszív aratógépként száguldott végül. Az új epizódban már a fagyos északon találjuk a múltja elől menekülő harcost, aki eddigi legnagyobb kihívása előtt áll: fel kell nevelnie fiát, és különféle bestiák mellett az apaság problémáival is szembe kell néznie – itt ráadásul balta nélkül kell helyt állnia.

Uncharted: The Lost Legacy (PS4)

A tavalyi évben sokszor díjazott Uncharted 4 kiegészítője a fejlesztés során olyan hatalmasra nőtt, hogy a Lost Legacy végül önálló, tíz órás játékként fog megjelenni a nyáron. Az ezúttal India egyik ősi kincsének nyomába vezető játéknak két főszereplője lesz: az együtt slamasztikába keveredő, a korábbi epizódokból ismert Chloe és Nadine. A játékmenet lényegesen nem alakul át, de igényesen változatos minden helyszíne.

Wolfenstein 2: The New Colossus (PC, PS4, Xbox One)

A legelső FPS három éve diadalmasan tért vissza, és idén októberben megjelenik végre a minden eddiginél brutálisabb csatákat és sötétebb humort ígérő folytatás. A New Colossus a nácik által uralt Amerikába, egy mechanikus kutyákkal, kiborg SS-katonákkal és horogkeresztes lépegetőkkel teli 1961-be kalauzol. A nácik irtása sosem volt még ilyen szórakoztató, köszönhetően a nagyszerű látványvilágnak és a remek fegyvereknek!

(Chip korongmelléklete nyomán)