2024. április 25., csütörtök

Sportnap a hűvösön

Tömeges volt a zentai Kertek helyi közösség rendezvénye

A zentai Kertekben szombaton sportnapot tartottak, amely már a 14. ilyen rendezvény. Varga László, a helyi közösség tanácsának elnöke elmondta:

– A korábbi évkehez hasonlóan három kategóriában – dartsban („pikádóban”), sakkban és kispályás labdarúgásban – versenyezhettek a résztvevők. Idén a nők mellett a férfiak is kipróbálhatták magukat dartsban. A sportnapon való részvétel nincs a helyi közösséghez kötve, habár korábban főleg az itt élők találkoztak egymással, de amióta megcsappant a lakosság száma, szívesen látunk más érdeklődőket is. Több mint száz részvevője volt a szombati sportnapnak, amely ebéddel zárult a helyi közösségben.

A kispályás labdarúgótorna meghívásos verseny, és az idén először a meccseket az új sportcsarnokban szerveztük meg, amely ideális helyszínnek bizonyult, nem kellett a csapatoknak a tűző napon, rekkenő hőségben játszaniuk. A tornára nyolc csapat nevezett be: a kommunális vállalat, a Žitopromet, a Kanyó gumijavító, a Thurzó Lajos Általános Iskola tanárai, a tornyosi és a szervező helyi közösség, a Csirkefogók és Gyöngyöstarján csapata. A magyarországi Gyöngyöstarjánnal évek óta tartjuk a baráti kapcsolatot, amikor náluk van hasonló rendezvény, a mi helyi közösségünk is részt vesz rajta – mondta Varga László.

A labdarúgótornát a Tornyos csapata nyerte, második a fiatalokból verbuválódott Csirkefogók gárdája, a harmadik pedig a Kanyó gumijavító csapata. A gyöngyöstarjáni Vastüdő focistái kapták a fair play díjat. Női dartsban első Gyömrei Ilona, 2. Csorba Erzsébet, 3. Tóth Teréz. A férfiaknál 1. Gulyás Csaba, 2. Csábi Jenő, 3. Radovan Perić. A sakkozók küzdelmét Farkas Sándor nyerte, 2. Branko Mrzić, 3. Juhász Béla.