2024. április 19., péntek
LABDARÚGÁS

Magabiztos német siker

A B csoport utolsó mérkőzéseivel véget ért az Oroszországban rendezett Konföderációs Kupa csoportköre, és kialakult a legjobb négy nemzet mezőnye.

A második félidőre hagyta a Kamerun elleni összecsapás eldöntését az igencsak tartalékos német nemzeti tizenegy. Az Afrikai Nemezetek Kupája-győztes az első félidőben még jól állta az európaiak mezőnyfölényét, ráadásul a játékrész hajrájában André Frank Zambo lövésével a gólhoz is közel jártak. A szünet után aztán sebességet váltott Joachim Löw csapata, lényegesen többet tüzelt, és már a félidő elején megkezdte a gólgyártást Demirbay révén. Az előnyt Werner duplázta meg a játékrész derekán, amire Kamerun válaszolni tudott a 78. percben a Beşiktaş csatára, Aboubakar góljával. Az afrikaiak reményét aztán a duplázó Werner törte le néhány perccel a szépítő találatot követően.

A kvartett másik találkozóján Chile és Ausztrália döntetlent játszott, amely eredménnyel a dél-amerikaiak biztosították továbblépésüket az elődöntőbe. Utóbbiak holnap 20 órától lépnek pályára az Európa-bajnok portugálok ellen, míg a csütörtöki elődöntőben ugyancsak 20 órától Németország és Mexikó mérkőznek meg egymással.

Konföderációs Kupa, B csoport: Chile–Ausztrália 1:1, Németország–Kamerun 3:1. A csoport végeredménye: 1. Németország 7, 2. Chile 5, 3. Ausztrália 2, 4. Kamerun 1. Az elődöntőben: Portugália–Chile (holnap), Németország–Mexikó (csütörtökön).

Bundagyanú miatt kizártak egy csapatot a lett bajnokságból

Bundagyanú miatt kizárták az SK Babite/Dinamo csapatát a lett labdarúgó-bajnokságból. A szövetség fegyelmi bizottsága azzal indokolta döntését, hogy vélhetően manipulálták az élvonalba tavaly feljutott klub több mérkőzésének az eredményét. A gyanús meccseket az európai szövetség fogadásokkal foglalkozó számítógépes rendszere szűrte ki.

Az SK Babite/Dinamo eddigi eredményeit törölték a nyolccsapatos Virsligában, melynek küzdelmeire minden évben március és november között kerül sor.