2024. április 25., csütörtök
ORSZÁGÚTI KERÉKPÁROZÁS

Rajović címvédése, Dér érmei

Megvédte címét a szerbiai országos időfutam-bajnokságon Dušan Rajović, a szlovéniai Adria Mobil csapat versenyzője. Az utóbbi évek egyik legtehetségesebb szerb kerékpárosa sorozatban másodszor diadalmaskodott az egyéni versenyszámban a felnőttek között. Az Erdővég és Kukulje közötti pályán a második Stefan Stefanović, a harmadik pedig Stevan Klisurić lett. A beranovaci autóverseny-pályán rendezett mezőnyversenyben új bajnokot avattak a belgrádi Dušan Kalaba személyében, rajta kívül Goran Antonijević és Milan Dragojević állhatott fel a dobogóra.

Magyarországon Pelikán János, az Amplatz–BMC versenyzője ismételte meg tavalyi sikerét az egyéni számban, mindössze 8 másodperccel megelőzve a fiatal Peák Barnabást. A dobogó harmadik fokára a szabadkai származású Dér Zsolt állhatott fel, aki később a mezőnyversenyben is rajthoz állt, és újabb érmet, ezúttal ezüstöt szerzett a remek hajrát produkáló Lovassy Krisztián mögött, Hartmann József előtt.

Ma rajtol el a 37. Tour de Hongrie, a legrangosabb magyarországi országúti kerékpáros-körverseny. A hatnapos (prológ és 5 etap) és 751 kilométeres megmérettetés a Europe Tour 2.2-es besorolású versenyeként szerepel a naptárban, és számos rangos nemzetközi csapat vesz részt rajta a szerb nemzeti válogatottal együtt. A hét a szombathelyi 1 kilométeres prológgal rajtol, majd zalaegerszegi, siófoki, ceglédi és miskolci befutókkal folytatódik. Az utolsó napon Budapest belvárosában köröznek majd a kerekesek. A verseny címvédője az észt Mikhel Raim, aki most nem áll rajthoz.