2024. április 16., kedd

Közvita az egyesületek finanszírozásáról

A hónap végéig lesz közvitán a város számára közérdeknek számító egyesületi programok és projektek finanszírozásáról és társfinanszírozásáról szóló szabályzat tervezete.
A szabályzat meghatározza, miként, milyen eljárás során és milyen mércék alapján juthatnak költségvetési támogatáshoz a nyilvános fölhívásra jelentkező városi egyesületek. A szabályozás kiterjed a művelődésre, szociális gondoskodásra, sportra, tájékoztatásra, hagyományőrzésre, illetve a gyermek- és ifjúsági programokra.
A dokumentum tervezete szerint a felsorolt területekre legkorábban a következő évi költségvetés meghozása idején lehet kiírni a pályázatokat, egyben szabályozza a kiírás módját, a pályázati bizottság megalakítását, az elbírálási eljárást és a teljesítési beszámoló benyújtását.
Az egyesületi tevékenység városi finanszírozásáról szóló szabályzat tervezetét a város hivatalos honlapján (www.sombor.rs) lehet megtekinteni és a mjerkovic@sombor.rs és a sulemek@sombor.rs elektronikus levélcímen véleményezni, vagy zárt borítékban az önkormányzat ügyfélszolgálatának iktatójában leadni az észrevételeket.
A nyilvános közvitára június 30-án 10 órai kezdettel kerül sor a megyeháza 108-as számú termében.