2024. április 20., szombat
LABDARÚGÁS

Egyetlen ponttal esett ki Szerbia

Vereséggel zárta az U21-es Európa-bajnokságot a szerb válogatott, Nenad Lalatović mester fiai a B csoportot hibátlanul teljesítő Spanyolország ellen kaptak ki minimális eredménnyel, a barcelonás Denis Suárez góljával. A végig mezőnyhátrányban futballozó szerbek Uroš Đurđević második sárgás kiállítása miatt a 41. percben, nem sokkal a bekapott gól után emberhátrányba is kerültek, ezt a hibát azonban a fiatal Fúria nem torolta meg további gólokkal. A második játékrész többnyire eseménytelenül telt, bár mindkét oldalon akadtak veszélyesebb támadások, az eredmény nem változott. A szebb reményekkel Lengyelországba induló szerb csapat egyetlen, Macedónia ellen szerzett ponttal esett ki a tornáról.

Eredmények, U21-es Európa-bajnokság, B csoport: Szerbia–Spanyolország 0:1, Portugália–Macedónia 4:2. A csoport végeredménye: 1. Spanyolország 9, 2. Portugália 6, 3. Szerbia 1 (2:5), 4. Macedónia 1 (4:11). C csoport: Olaszország–Németország 1:0, Dánia–Csehország 4:2. A csoport végeredménye: 1. Olaszország 6, 2. Németország 6 (gyengébb egymás elleni mérleg), 3. Dánia 3, 4. Csehország 3 (gyengébb egymás elleni mérleg). Az elődöntőben (holnap): Anglia–Németország, Spanyolország–Olaszország.

Mexikó legyőzte a házigazdát

Megszerezte szezonbeli 56. gólját Cristiano Ronaldo, a portugál válogatott és a Real Madrid sztárja. A támadó hazája Új-Zéland elleni, 4:0-re megnyert Konföderációs Kupa-mérkőzésén talált be tizenegyesből a 33. percben. Portugália további góljait Bernardo Silva, André Silva és Nani lőtte. Az A kvartett másik találkozóján Mexikó hátrányból fordított a házigazda Oroszország ellen.

Konföderációs Kupa, A csoport: Mexikó–Oroszország 2:1, Portugália–Új-Zéland 4:0. A csoport végeredménye: 1. Portugália 7 (7:2), 2. Mexikó 7 (6:4), 3. Oroszország 3, 4. Új-Zéland 0.

Nikolić ismét gólt lőtt

Újabb gólt lőtt Nemanja Nikolić, a Chicago Fire zentai származású labdarúgója. A csatár a hazai, Orlando City elleni, 4:0-lal zárult mérkőzésen talált be, csapata harmadik gólját szerezve. A Chicago Fire újabb sikerével stabilan tartja második helyét az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) keleti főcsoportjában, Nikolić pedig immár 14 góllal fölényesen vezeti a liga góllövőlistáját.